Négyen a trófeáért

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.08.06. 20:19
Címkék
A múlt hét végi Szuperkupa-mérkőzéssel már megkezdődött a bolgár labdarúgóidény, de a java csak most jön, a bajnoki pontvadászattal.
Az eseménytelen nyár miatt a csapatok nagy része szinte változatlan kerettel készül, de a bolgár sajtó szerint a következő idényben kettő helyett négy alakulat vívhat az utolsó fordulóig nyílt csatát a végső sikerért.A bajnokságot és a Szuperkupát megnyerő Lokomotiv Plovdivnak a Levszki Szófia mellett a kupagyőztes Liteksz Loveccsel és a CSZKA Szófiával is meggyűlhet a baja. A Liteksz erejét a hét végi, szófiai találkozó mutatja meg, a gárda a 90. percig tartotta a bajnokot, csak az utolsó percekben hajtott fejet a plovdiviak előtt. A helyi szakértők szerint meglepetés volt a Szuperkupa végkimenetele, Sztojcso Mladenov edző csapata nagyon erősnek tűnik, köszönhetően a brazil Joaozinhónak, aki futószalagon termelte a gólokat a felkészülés során.A Lokomotiv kerete a macedón Trajanov eladása miatt gyengült, ráadásul a csapatot az FC Bruges elleni BL-búcsú kicsit lehangolta a nyitány előtt. A Levszki kerete valamelyest megfiatalodott, a CSZKA-ba pedig szlovák, cseh és szenegáli játékos is érkezett.A bolgár élvonal 2004-2005-ös kiírásának részvevői
Lokomotiv Plovdiv (1.), Levszki (2.), CSZKA (3.), Liteksz (4.), Szlávia (5.), Cserno more (6.), Marek (7.), Nafteksz (8.), Lokomotiv Szófia (9.), Rodopa (10.), Belaszica (11.), Vidima (12.), Szpartak (13.), Pirin (újonc), Neszebar (újonc), Beroe (újonc)
Zárójelben az előző idényben elért helyezést tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik