Spanyolok a Liverpoolban

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.08.21. 00:21
Címkék
Arséne Wenger évekkel ezelőtt "francia csapatot" csinált az Arsenalból, és hogy ez jó döntés volt, azt a legutóbbi évad sikerei alátámasztják.
A Chelsea és a Liverpool José Mourinhóval, illetve Rafael Benítezzel követi a francia szakember módszerét: a "kékeknél" a portugál, a "vörösöknél" a spanyol játékosok gyülekeznek. Az utóbbi napokban Benítez volt a legaktívabb, Josemi után megszerezte Antonio Nunezt a Real Madridtól, Luis Garcíát a Barcelonától és Xabi Alonsót a Real Sociedadtól.
Antonio Nunezt Benítez külön kérésére adta a Real a Liverpoolnak a Michael Owen-adásvétel keretében, de szerdán alighogy bemutatták a játékost, az első edzésen rosszul lépett, és térdszalagsérülést szenvedett. Első látásra az orvosok nagy bajra gondoltak, de kiderült, hogy "csak" szalaghúzódásról van szó, és egy hónap múlva teljes értékű edzésmunkát végezhet.
A Pool a nyáron három angol válogatott játékostól, Owentől, Emile Heskeytől és Danny Murphytől is megvált, és most egy szenegáli sztár, El-Hadji Diouf is kikerült a keretéből. A szenegáli játékos az idény végéig a Bolton játékosa lesz, Sam Allardyce szerint Diouf a Wanderersben biztosan rátalál arra a formájára, amely láttán a Pool 2002-ben tízmillió fontot adott ki érte.
Ugyanennyi pénzt kér most a Manchester City a Monacótól Nicolas Anelkáért, azonban a francia csatárt a hercegségbeliek csak kölcsönbe vinnék el. A manchesteriek ragaszkodnak a pénzhez, tehát ha a Monaco - amely Anelka mellett a barcelonai Saviolát is kinézte magának - szeretné Anelkát, fizetnie kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik