Kérdéses Ronaldinho játéka

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.09.10. 21:45
Címkék
A jövő héten rajtoló Bajnokok Ligája miatt az érintett négy spanyol klub közül három is a szombati fellépést választotta a Primera Divisiónban, csak az Osasunát másnap fogadó Deportivo lóg ki a sorból.
A 2. fordulót talán éppen a legnagyobb harcot ígérő összecsapás nyitja meg: az elnökválasztási ceremóniát lapzártánk után befejező Athletic Bilbao a bajnoki cím védőjét, a Valenciát látja vendégül.
A hazaiaknál értelemszerűen egész héten a választási kampány tartotta lázban a drukkereket, így jóval kevesebb szó esett arról, hogy a két sérült, Yepes és Lacruz közül csak az előbbi épült fel annyira, hogy számíthasson rá Ernesto Valverde edző. A Turia-partiak alaposan megerősítették a keretüket, így a csapatot gardírozó Claudio Ranieri megengedheti magának, hogy Barajának pihenőt adjon, Vicentét pedig a kispadon jegelje - a rotáció jegyében. Az olasz szakvezető minden bizonnyal bizalmat szavaz a kezdőben valamelyik honfitársának, feltehetően Corradinak, tekintve, hogy Di Vaio kisebb bokahúzódást szenvedett a héten, Fiore pedig még nincs igazán jó formában, Moretti védelembeli helyén ugyanakkor többen is elsőbbséget élveznek.
A két nagyágyú, a Real Madrid és a Barcelona is otthon játszik, természetesen a kötelező győzelem terhével. A királyi gárda az első fordulóban nem produkált meggyőző teljesítményt (Mallorcán nyert 1-0-ra), ráadásul a hazai porondon történő bemutatkozása sem sikerült fényesre (vereség a Bernabéu-kupán a mexikói Pumastól 1-0-ra), így az első bajnokin a saját szentélyben mindenki a Numancia kiütését várja Camacho embereitől. A szakvezető egyelőre nem számolhat a két új védőjével, Samuellel (sérült) és Woodgate-tel (nincs formában), ugyanakkor elképzelhető, hogy a csatárposzton feláldozza Raúlt és Ronaldót Owen, illetve Morientes kedvéért.
Ami a Barcát illeti, Frank Rijkaard legnagyobb dilemmája, hogy mit kezdjen Ronaldinhóval, ugyanis a brazil sérülés miatt kihagyta a bajnoki rajtot, és bár a hét végén szerepelt hazája vb-selejtező mérkőzésén (szerzett is egy gólt tizenegyesből Bolívia ellen), majd a németek elleni barátságos derbin is fellépett (és újfent eredményes volt), a Barca orvosai szerint nincs tökéletes állapotban a korábban meghúzódott jobb bokája.

Primera División
A 2. forduló párosítása: Athletic Bilbao- Valencia, Real Madrid-Numancia, Barcelona-Sevilla (mindhárom szombat), Villarreal-Real Sociedad, Levante-Santander, Málaga-Zaragoza, Getafe-Mallorca, Betis-Espanyol, Deportivo-Osasuna, Albacete-Atlético Madrid (mind vasárnap)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik