Egyszer jó edző lehet Fernando Torresből

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.09.17. 21:02
Címkék
Szuperrangadó színesíti a Primera División harmadik fordulójának műsorát, a táblázat élén azonos mutatókkal álló Atlético Madrid és Barcelona egymással randevúzik az előbbinek otthont adó Vicente Calderón-stadionban.
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Fernando Torres befolyásolta az edzôjét a csapat összeállításakor
Persze a bokáját Leverkusenben alaposan megütő Real Madrid vendégjátéka a bajnokságot nagyszerűen kezdő Espanyolnál, valamint a Valencia-Real Sociedad és az Athletic Bilbao-Deportivo derbi is jelentős érdeklődést vált ki a szurkolókból.
A tökéletes bajnoki rajt (2-0-s győzelem a Málaga és az Albacete ellen) miatt az Atlético háza táján euforikus a hangulat, és még az sem zavarja a békességet, hogy legutóbb Fernando Torres egy sajtótájékoztatón tanácsokat osztott César Ferrando edzőnek. A csapatkapitány szerint a gárda jobban játszik, ha egyszerre két csatár van a pályán, és bár az eredetileg az egyékes felállást favorizáló Ferrando mester azonnal helyreutasította "edzősködő" játékosát, a sajtó szerint most arra készül, hogy Torres mellett Salvát is a kezdőbe tegye a Barca ellen. Nagyon bíznak a drukkerek Luccin bemutatkozásában - a Celta Vigótól szerződtetett középpályás eddig formán kívül teljesített, ezért nem léphetett pályára új csapatában -, valamint abban, hogy a legutóbbi mérkőzésen derékhúzódást szenvedett García Calvo bevethető állapotba kerül. Az első BL-fordulót is győzelemmel abszolváló (Celtic 3-1) katalánoknál is lesz egy debütáns, az eltiltását letöltő Edmilson személyében - a brazil játékos minden bizonnyal a kezdőben kap helyet honfitársa, Thiago Motta térdszalagszakadása miatt. Elképzelhető, hogy kimarad a kezdőből Eto’o, aki ugyan nincs rossz formában, csak éppen az ellenfél kapuját a Giuly, Ronaldinho, Larsson trió sokkal nagyobb rendszerességgel veszi be. Érdekesség, hogy mostanában Barcelona utcáin euforikus hangulat alakult ki a csapat szereplése miatt, ám Joan Laporta elnök úton-útfélen arról nyilatkozik, hogy mindez korántsem tesz jót a gárda előmenetelének.

A fent említett két klubnál arra számítanak, hogy a Real Madrid egy újabb vereségbe fut bele. A királyi gárda ugyan szintén két győzelemmel kezdte a szezont (1-0 a Mallorca és a Numancia ellen), ám mihelyt egy ütőképes gárdával - Bayer Leverkusen - találkozott, azonnal beleszaladt egy hatalmas pofonba - 0-3 a BL első fordulójában. Az Espanyol nem tartozik a kimondottan erős gárdák közé, ám Miguel Ángel Lotina fiai kiválóan kapták el a bajnoki rajtot (1-1 a Depor ellen, majd 4-1-es győzelem a Betis ellen idegenben) és ez a lendület valóban elegendő lehet a sérülés miatt Zidane-t és Figót biztosan nélkülöző fővárosiak ellen.
A címvédő Valenciából Claudio Ranieri edző feltehetőleg kihagyja Albeldát és Rufetét, azért, hogy pihenhessenek a jövő hét közepén esedékes forduló előtt (a Deportivóhoz látogatnak a Turia-partiak), míg az olasz kontingenséből csak Di Vaiót állítja a kezdőbe, a többiek (Corradi, Fiore) gyengébb forma, illetve sérülés (Moretti) miatt maradnak ki. A vendég San Sebastián-iak az első győzelmükért mennek a Mestallába, ám olyan meghatározó játékosok nélkül kell elérniük a bravúrt, mint az egyaránt sérült Kovacsevics, De Paula és Jauregi.
La Corunában két csalódott csapat találkozik, a Deportivo az utóbbi két hazai meccsén betlizett (Osasuna 1-3, Olympiakosz 0-0), míg a Bilbao két bajnoki döntetlent (Osasuna 1-1, Valencia 2-2) követően kikapott az UEFA-kupában (Trabzonspor 2-3).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik