Ketten már célközelben

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2004.10.11. 21:54
Címkék
Mexikó hatalmas lépést tett, hogy bejusson a zóna hatos döntőjébe, miután idegenben is elverte a néhány napja egy hetessel hazaküldött St. Vincent és Grenadines válogatottját.
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
McBride (középen) a kemény bánásmód ellenére egyszer betalált
A mindent eldöntő gólt a bombaformában lévő Jared Borgetti szerezte, aki az említett odavágón négyszer talált a St. Vincent-iek kapujába. Ugyanakkor az is a mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a legyőzött válogatott sokkal keményebb diónak bizonyult, mint legutóbb Pachucában, és a 12. percben akár a vezetést is megszerezhette volna, de a már csak a kapussal szemben álló Rodney Jack mellélőtte a tökéletes ziccert. A zöld-fehérek gólja mellett a házigazdákat erősítő Marlon Jones kiállítása (41. perc) jelentette a fordulópontot. A térség legerősebb csapatának tartott Mexikónak mindössze egyetlen pontra van szüksége a továbbjutáshoz, ráadásul az is elegendő a társulatnak, hogy a St. Vincent-iek ne nyerjék meg a két hátralévő összecsapásukat.
A továbbjutás szempontjából fontos győzelmet aratott az Egyesült Államok is, amely Salvadorban fektette két vállra a hazai válogatottat. Félő volt, hogy a két gárda első összecsapásához hasonlóan ezúttal is sportszerűtlen és agresszív jelenetektől hemzseg majd a találkozó, de szerencsére ilyenre nem került sor. Igaz, összeszedett produkciót ezúttal is csak az amerikaiak nyújtottak, ennek megfelelően az övék lett mindhárom pont. Brian McBride szerezte meg a vezetést a vendégeknek, nem sokkal azt követően, hogy lőtt már egy les miatt (vitatható módon) meg nem adott gólt is. Ez volt a Fulham csatárának 26. találata a nemzeti csapatban, Salvador ellen hat meccsen a hetedik. A második félidőben Eddie Johnson tette még emlékezetesebbé első válogatottságát, miután értékesítette Landon Donovan beadását.
A legváratlanabb eredmény a 2. csoportban született, amelyben a kvartettet vezető, 11 mérkőzés óta veretlen Guatemala akkora pofont kapott Costa Ricában, hogy talán még otthon is hallották… Paulo Wanchope mesterhármast vágott, a Málaga légiósa mellett pedig Carlos Hernández és Roland Fonseca is eredményes volt, miközben a vendégek csak keresték a labdát. "Ma nem azt tettük, amit egyébként szoktuk. Nem tartottuk meg a labdákat" - foglalta össze tömören csapata kudarcának okát Ramón Maradiaga, a guatemalai szövetségi kapitány.

Concacaf-zóna
4. forduló. 1. csoport: Salvador-Egyesült Államok 0-2 (McBride 29., Johnson 74.), Panama-Jamaica 1-1 (Brown 22., ill. Whitmore 73.). A csoport állása: 1. Egyesült Államok 8 pont, 2. Jamaica 5 (6-4), 3. Panama 5 (5-5), 4. Salvador 3
2. csoport: Honduras-Kanada 1-1 (Turcios 91., ill. Hutchinson 71.), Costa Rica-Guatemala 5-0 (C. Hernández 19., Wanchope 36., 62., 65., R. Fonseca 84.). A csoport állása: 1. Guatemala 7 pont, 2. Honduras 6 (9-6), 3. Costa Rica 6 (9-7), 4. Kanada 2
3. csoport: St. Vincent és Grenadines-Mexikó 0-1 (Borgetti 26.), Trinidad és Tobago-St. Kitts és Nevis 5-1 (Og 8., S. John 24., 83., Glenn 70., Nixon 90., ill. Gumbs 41.). A csoport állása: 1. Mexikó 9 (11-1, 3 mérk.), 2. Trinidad és Tobago 9 (10-5), 3. St. Vincent és Grenadine 3, 4. St. Kitts és Nevis 0 (3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik