Loeb célegyenesbe ért

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2004.10.16. 21:02
Címkék
Sebastien Loeb már csak udvariasságból nem kezdi el ünnepelni világbajnoki címét. A Citroen francia pilótáját már csak a címvédő Petter Solberg tudná megfosztani a tróntól, de ehhez a Subaru norvégjának mindenképpen dobogóra kellene állnia Korzikán (ám igazából győzelemre lenne szüksége).
A legutóbbi három versenyt megnyerő Solberg azonban csak a hatodik helyen tanyázik, ami korántsem reményt keltő számára, főleg úgy, hogy közben Loeb a harmadik pozícióból várhatja a záró napot. "Az autó nagyon jól vezethető, semmi gond sincs addig, amíg rá nem nézek a többiek időeredményére. Megmagyarázhatatlan, miért vagyunk ekkora hátrányban" - mondta Solberg.
A fordosokkal eddig nemcsak ő, hanem Loeb sem tudta felvenni a versenyt, a szombati zivatarban is Markko Märtin és Francois Duval volt a leggyorsabb. A pénteken vezető belga az első szombati gyorsaságin elveszítette pozícióját az észttel szemben, és Märtin ezután fokozatosan növelni tudta a fórját. Ugyancsak az ötödik szakaszon történt a pénteki hatodik Cedric Robert kiesése, a Peugeot pilótája lesodródott az útról, és feladta a viadalt.
Ugyanezen a 36 kilométeren Marcus Grönholmnak gondjai támadtak a Peugeot váltójával, de mivel Robert balesete miatt neki és a mögötte érkező Carlos Sainznak is lassítania kellett, standard időeredményt kapott. Märtin autójával sem volt minden rendben, az utolsó szakasz végén kisebb tűz keletkezett a motortérben - feltehetően a túlhevült turbó miatt.
A szakadó eső miatt félórát csúszott az utolsó két szakasz, amelyeken egyébként száraz pályára való, slick gumikkal hajtott a mezőny nagy része. ---- 4 ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik