Nem lett meg az ötvenedik

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.10.24. 22:19
Címkék
Sir Alex Ferguson alapos ember, közvetlenül a nagy rangadó előtt sem mulasztotta el újfent bizonygatni saját klubja (vélt vagy valós) felsőbbrendűségét.
"Minden futballista a Manchester Unitedben akar játszani, és ez így is marad. Az Arsenal veretlenségi szériája igazán pazar, de ha a tradíciót nézzük, magunk mögé utasítjuk a többieket" - jelentette ki a skót szakvezető. Ebben egyébiránt téved, az MU sem a bajnoki címek terén, sem az 1889 óta számított örökranglistán nem áll az élen, de annyi baj legyen.
Hogy a "vörös ördögökkel" igenis számolni kell a gyenge idénykezdet után is, az nagyon hamar világossá vált: Patrick Vieira figyelmetlenségét kihasználva előbb Wayne Rooney, majd Ryan Giggs került nagy helyzetbe, hanem a bekkek mindkettejük lövésébe belevetődtek. Odaát Rio Ferdinandnak erre nem volt lehetősége, mert Fredrik Ljungberg már elhúzott mellette, így hátulról egyszerűen fellökte, mielőtt a svéd egyedül kapura törhetett volna - Mark Riley bíró azonban nem fújt.

Ruud Van Nistelrooy hidegvérûen értékesítette a tizenegyest, amely után az Arsenal már hiába rohamozott – az MU megtörte a sorozatot
Ruud Van Nistelrooy hidegvérûen értékesítette a tizenegyest, amely után az Arsenal már hiába rohamozott – az MU megtörte a sorozatot
Ruud Van Nistelrooy hidegvérûen értékesítette a tizenegyest, amely után az Arsenal már hiába rohamozott – az MU megtörte a sorozatot
Az Arsenalnak akadtak még lehetőségei, Edu előbb Dennis Bergkampot, majd Thierry Henryt ugratta ki jó labdával. Roy Carroll mindannyiszor hárított, közben pedig a játékvezető jóindulatának köszönhetően Gary Neville és Ruud van Nistelrooy is megúszott egy-egy lapot. Negyedóra volt hátra, amikor Rooney kiharcolt egy (kissé véleményes) tizenegyest, amelyet Van Nistelrooy higgadtan értékesített - holott emlékezhetünk, az előző idény párharcában, a hajrában elrontotta a büntetőt. Ettől fogva az "ágyúsok" kitámadtak, az MU kontrázott, ennek a szereposztásnak nem is lehetett más a vége, mint hogy Alan Smith centerezését a 19. születésnapját ünneplő Rooney az utolsó percben hat méterről bepasszolta. Negyvenkilenc hibátlan bajnoki után vereséget szenvedett az Arsenal!
A másik manchesteri csapat is remek mérkőzést vívott, pontosabban egy remek félidőt. A házigazda Newcastle a második játékrész közepén 2-0-ra vezetett, de a City hamar egyenlített, hogy aztán az utolsó bő húsz perc ütésváltásából vesztesen kerüljön ki. Kevin Keegan együttese előző két bajnokiján nem kapott gólt, most mégis úgy tűnik, a szakember messze áll attól, hogy megoldja a védekezési problémákat. Az első két newcastle-i gól pontrúgásból született, de mindkettőhöz óriási hibák vezettek.
Ugyancsak nem lehetett panasz a Middlesbrough-Portsmouth találkozóra, amelyen a vendégek kis híján megszerezték első idegenbeli győzelmüket. A szenegáli támadó, Diomansy Kamara első bajnoki gólja Portsmouth-mezben élményszámba ment: a felezővonaltól indult, több embert kicselezett, mielőtt 20 méterről a hálóba bombázott. A hazaiakat Gaizka Mendieta sérülésével újabb csapás érte, ám jött Stewart Downing, aki a hétközi UEFA-kupa-mérkőzésen is kihúzta a Borót a csávából, és szép egyéni akció végén egyenlített.
A negyedik vasárnapi mérkőzés elég gyengére sikerült - a Southampton otthon csak 0-0-t ért el a Birmingham City ellen, igaz, így is elmozdult az utolsó helyről. A "szenteket" számos sérülés hátráltatta, még Brett Ormerodot is kénytelenek voltak cserének nevezni, pedig ő 24 órával korábban, kölcsönjátékosként még pályára lépett a Leeds színeiben. Mi több, Ormerod be is állt, de sem ő, sem más nem talált be.

Tv: A Sport1 hétfőn 19.30-tól sugározza a forduló összefoglalóját. ---- S ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik