Pizarro pazar visszatérése

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.10.26. 22:12
Címkék
Amikor kellett, a Bayern München odatette magát, és nem engedte megszökni a Wolfsburgot. A rekordbajnok a 10. forduló keddi játéknapján odahaza megverte a listavezetőt, és ezzel egy pontra megközelítette a tabellán.
A bajorok sikere a Stuttgartnak is jól jöhet, hiszen ha szerdán legyőzi a Werder Brement, viszszaveszi az első helyet.
A Bayern ebben a bajnokságban talán még egyszer sem látott lendülettel kezdett az Olimpiai stadionban, és a nem is olyan régen még szintén Münchenben (igaz, az 1860-nál) védő Jentzschnek egymás után kellett ártalmatlanítania a próbálkozásokat: Schweinsteiger lövését a lécre tolta, Makaayét és Fringsét biztosan ölelte magához, közben pedig arra is maradt ereje, hogy Görlitz beadását követően elterelje a labdát a berobbanó csatárok elől.
A 24. percben viszont már ő is tehetetlen volt, méghozzá remek Schweinsteiger, Pizarro összjátékot követően. A sérült Ballackot jól pótló Schweinsteiger balról indult meg befelé, majd Pizarróhoz játszott, aki lefordult Rytterről, és a kapu jobb oldalába helyezett. A sérüléséből visszatérő peruinak 2003 novembere óta ez volt az első gólja az Olimpiai stadionban!
És ha már belekóstolt a hazai gólöröm érzésébe, repetázott is belőle! Miután Klimowicz kihagyta az "ordító" egyenlítési lehetőséget (az ötösről lőtt mellé), a másik oldalon, röviddel az első félidő lefújása előtt "Pizza" ismét megvillant. Hargreaves balról lőtt be szabadrúgásból, D’Alessandro elfordult a labda elől, Quiroga lemaradt, Jentzsch bizonytalankodott - ez túl sok hiba volt ahhoz, hogy a berobbanó perui ne tudta volna kihasználni.
A második félidő eleje ismét Bayern-fölényt hozott, Pizarro kapufát rúgott, Frings csúsztatását Jentzsch lábbal hárította, miközben a "farkasok" mindössze egy, a müncheni védők által öszszehozott lehetőségig jutottak, de Klimowicz akkor is könnyedén a kapu mellé gurított. A folytatásban a Bayern érezhetően visszakapcsolt, néhány cseréből (D’Alessandro és Brdaric sem játszotta végig a találkozót) pedig arra lehetett következtetni, hogy Eric Gerets, a Wolfsburg edzője is inkább már a hét végi, Mainz elleni találkozóra gondol, így az utolsó negyedórában inkább már csak a hármas sípszóra vártak a felek. Végül megérkezett az is, mint ahogyan a Bayern is a Wolfsburg nyakára…
Hosszú idő után a Borussia Dortmund is életjelet adott magáról, és talán edzőmentő győzelmet aratott a kezdőcsapatában Dárdai Pált ismét felvonultató Hertha otthonában. Ez azért is nagy szó, mert a BVB-nek korábban mindössze háromszor sikerült a berlini Olimpiai stadionban diadalmaskodnia. A sorsdöntő találat a 44. percben esett, amikor Ewerthon, Kringe összjátékot követően az utóbbi az alapvonalról Koller fejére ívelt, a cseh pedig könnyedén a hálóba bólintott. Az idei második idegenbeli diadalát arató Dortmund egyedül a kapufák tekintetében maradt alul, a Hertha háromszor (Bobic kétszer, Marcelinho egyszer), a Dortmund pedig "csak" kétszer (Kringe, Dédé) találta el a "keretet".
Bert van Marwijk tehát megmenekült, Kurt Jara, a Kaiserslautern trénere viszont gyakorlatilag a kezében érezheti a munkakönyvét. Hiába vezetett a ’Lautern Hannoverben, a sorozatban negyedszer nyerő hazaiak fordítottak, és letáboroztak a mezőny első felében. A Hannover első gólját Tarnat (a szerdán a 35. születésnapját ünneplő védőnél a idősebb gólszerző még nem volt ebben az idényben!), a másodikat és a harmadikat pedig Stájner jegyezte.

Tv: a Sport2 szerdán 20 órától élőben közvetíti a VfB Stuttgart- Werder Bremen találkozót
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik