Az élen a helyzet változatlan

GALAMBOS PÉTERGALAMBOS PÉTER
Vágólapra másolva!
2004.12.04. 22:00
Címkék
A mezőny első négy helyezettje egyaránt győzött - gólt is csak az Everton kapott -, Gera Zoltán együttese, a West Bromwich viszont a hajrában rontotta el portsmouthi fellépését, így a tabella alján maradt.
Elég sokáig engedte a Chelsea az Arsenal híveinek, hogy álmokat szövögessenek a felzárkózásról, a Newcastle elleni meccsen egy óra elteltével még 0-0 volt az állás. Addigra a Stamford Bridge közönsége túl volt egy lesgól (Terry) és egy elpuskázott ziccer (Gudjohnsen) miatti bosszankodáson, valamint megtapsolhatta Cech bravúrját, amellyel kitornázta Robert jobb felső sarokra tartó szabadrúgását. Összességében pedig volt oka az aggodalomra, mert a rivális állta a sarat az ötlettelen hazai rohamokkal szemben.

Sérülését követôen Didier Drogba góllal és gólpasszal tért vissza a Chelsea-be
Sérülését követôen Didier Drogba góllal és gólpasszal tért vissza a Chelsea-be
Sérülését követôen Didier Drogba góllal és gólpasszal tért vissza a Chelsea-be
A hazaiak már azzal is sokat javultak, hogy José Mourinho félidőben Gudjohnsen helyére beküldte a sérüléséből felépülő Drogbát, de a fordulópont Bridge és Kezsman becserélése volt. A 63. percben Makelele labdáját Drogba a kapu előtt egyedül tartózkodó Lampardhoz fejelte, ő kényelmesen mellre vette, és a kapuba vágta. Kisvártatva a középpályás visszaadta a kölcsönt, pazar, harmincméteres passz formájában, amelyet elefántcsontparti társa csodás mozdulattal csavart el Given mellett, a jobb alsóba. "Visszatértem, visszatértem!" - kiabálta megkönnyebbülten a drukkerek felé.
A Newcastle láthatóan összeomlott, pedig még hátravolt Robben alakítása, akiről labdavezetés közben egyszerűen lepattant a rárontó védő, mielőtt a holland a kapus "zoknija" mellett a hálóba helyezett volna. A lefújás előtt Kezsman első Premiership-találata végképp kiütötte a vendégeket - a szerb-montenegrói csatár ennek megfelelően szemtelen mozdulattal, "panenkásan" emelt a léc alá.
Az Arsenal szakvezetője, Arséne Wenger bizalma talán megrendült az időről időre ostobaságokat elkövető Jens Lehmannban, mert a szezonban először Manuel Almuniának adott lehetőséget. A spanyol hálóőr élt vele, egyetlen gólt sem kapott, márpedig ilyen az utóbbi 13 meccsen nem fordult elő az "ágyúsokkal"! A csapat francia légiója is teljesítette a kötelességét, elöl berámolt hármat a Birminghamnek, elhallgattatva az elsősorban Henry formáját kritizálókat. Pires kezdte, pályafutása 50. Premier League-találatával, az utolsó tíz percben pedig Henry egyszer lábbal, egyszer fejjel volt eredményes. A City még örülhetett is, hogy Ljungberg eltiprásáért a bíró nem adott tizenegyest.
Ugyancsak 3-0-ra nyert a Manchester United, amelynek szorításából csak pillanatokra tudott kiszabadulni a Southampton az Old Traffordon. Ennek dacára a "szentek" csak a második játékrész elején adták meg magukat, addig Kasey Keller mindent megfogott, amit lehetett. Az 53. percben szöglet utáni kavarodásban Ferdinandhoz került a labda, a védő keresztbe emelt, és a jó helyen álló Scholes a kapuba bólintott. A vége a fiataloké volt, előbb Rooney bombázta be Giggs átadását, majd Cristiano Ronaldo tette fel az i-re a pontot.
Az Everton még mindig tartja a lépést az élmezőnnyel: ezúttal a Bolton ellen diadalmaskodott, noha kétszer is hátrányba került. A csatát Dzsaidi öngólja döntötte el a végjátékban, de a liverpooli társulat megérdemelten jutott három ponthoz.
Az Aston Villa-Liverpool összecsapás elég gyengére sikerült, helyzetek leginkább rögzített szituációkból alakultak ki, sőt így esett mindkét gól is. A látogatók kezdték, Kewell fejesével, majd Solano egyenlített remek szabadrúgással.
Norwichban tudott győzni a Fulham, Andy Cole korai találatával. Az asszisztot McBride jegyezte, aki hat hét után először volt kezdő a fővárosiaknál. A Blackburn szintén odahaza kapott ki, a Tottenhamtől, Robbie Keane mindössze harmadik idénybeli bajnoki góljával.

Tv: a Sport2 12.45-től a Hinckley United- Brentford FA-kupa-mérkőzést, 17 órától a Crystal Palace- Charlton Athletic bajnokit közvetíti élőben. ---- Fadiga élete veszélyben?
A májusban szívműtéten átesett Khalilou Fadiga orvosa szerint ha a szenegáli játékos nem hagyja abba a futballt, az életét kockáztatja. "Ha az oldalára esik, vagy rossz helyen találja el a labda, a beültetett szívritmus-szabályozó működése megszűnhet, márpedig abba Fadiga valószínűleg belehalna" - mondta a szakember a Wanderers 29 éves középpályásáról, aki októberben egyszer már rosszul lett.

Vételi ajánlatok
Steve Morgan a pénteki közgyűlésen hetvenmilliós ajánlatot tett az egyesület megvásárlására. Rick Parry vezérigazgató szerint a "vörösök" harmadik legnagyobb részvényesének van egy vetélytársa, de hogy pontosan ki tett még ajánlatot, nem árulta el. Úgy hírlik, egy amerikai konzorciumról van szó.

Beattie távozna
James Beattie megpendítette, ha Rupert Lowe elnök el akarná adni őt, kész új csapatban megméretni magát. A csatár hat éve termeli a gólokat a délieknél - két idénnyel korábban gólkirály volt -, s még két évig él a szerződése. Kérői között az Evertont és az Aston Villát emlegetik. ---- A szokás szerint Gera Zoltánnal a kezdőben kiálló West Bromwich és a Portsmouth egy öngólváltással és Earnshaw találatával sokáig 2-1-re vezetett. A magyar légiós a 70. perctől már nem volt a pályán, a kispadról figyelte, ahogy az óriási elánnal rohamozó házigazdák kicsikarják a győzelmet. "Letargikus hangulatban van a társaság - mondta a válogatott támadó, akit a hazaúton, a buszon értünk utol. - Eredetileg egy pontot szerettünk volna elhozni, de az elején elkaptuk a ritmust, szerencsénk is volt, Kanu nagyon jól mozgott, szóval volt keresnivalónk. Ezúttal nem középen, hanem a bal oldalon játszottam, ám a második félidőben annyira beszorultunk, hogy akkor szinte csak védekezni tudtam. A végén Kanu elfáradt, teljesen visszaálltunk a tizenhatosra, érezni lehetett, hogy ebből baj lesz. Mindenki borzasztóan el van keseredve."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik