A trónkövetelő legyőzte a védőt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.22. 23:05
Címkék
A Schalke és a VfB Stuttgart is méltó választ adott a Bayern München pénteki, a Hamburg legyőzésével hozzájuk intézett kihívására: a bajorokkal azonos pontszámmal álló gelsenkircheniek a Werder Brement, a "svábok" pedig a Mainzot intézték el egy góllal, és tartják a lépést az éllovassal.
Ugyanakkor a Werder mellett a Borussia Dortmundtól otthon kikapó Wolfsburg is ütemet vesztett, míg a "derékhad", a Hannover, Leverkusen, Hertha BSC hármas vasárnap eredhet a nagyok nyomába.
"Ha a végén mi akarunk legelöl lenni, akkor meg kell vernünk a legutóbbi bajnokot. A legszebb az lenne, ha az én gólommal sikerülne" - mondta a Schalke-Werder csata előtt Aílton, a hazaiak brazil csatára, aki az előző évadban még a brémaiakkal szerzett többek között bajnoki és gólkirályi címet. Néhány órával később kiderült, mintha csak kívánsághangversenyt tartott volna a dél-amerikai: a királykékek megverték a címvédőt, méghozzá az ő góljával.

Aílton adta meg a kegyelemdöfést egykori csapatának, a Werder Bremennek
Aílton adta meg a kegyelemdöfést egykori csapatának, a Werder Bremennek
Aílton adta meg a kegyelemdöfést egykori csapatának, a Werder Bremennek
A nagy iramú, de 0-0-ra végződő első játékrészt követően a csapatok növelték a fordulatszámot, csak éppen ezzel a játékvezetők nem igazán tudtak lépést tartani. A Schalke vezető gólja még teljesen normális körülmények között született - a Micoud által röviden kifejelt labdát Asamoah bombázta a hálóba -, de a sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző Werder egyenlítését megelőző tizenegyes jogosságát már többen vitatták. Pander és Klose kölcsönösen fogta egymást a büntetőterületen belül, utóbbi esett el, Kircher pedig a büntetőpontra mutatott. Ismaelt nem zavarták az előzmények…
A bíró, illetve asszisztense a 67. percben űberolta előző bakiját. Egy passzra Aílton úgy méteres lesről startolt rá, Asamoah azonban elvitte előle a labdát - a brazil mozgását passzív lesként értékelni minimum bűn volt -, mindenkit lefutott, majd miután kicsalta Reinkét, középre paszszolt az érkező brazil elé, aki a kapuba továbbított. Hogy utána Ismael újabb - ezúttal fejjel szerzett - találatát les miatt érvénytelenítették, már csak olaj volt a tűzre. Thomas Schaafot, a Werder edzőjét dicséri, hogy rövid értékelésében nem ment neki a bíróknak. "Csapatom jól játszott, csak sajnos semmiféle jutalmat sem kapott a produkciójáért" - mondta a mester.
A Mainz-VfB Stuttgart találkozó magyar párharcot is hozhatott volna, hiszen Bódog Tamás (Mainz) nyugodtan foghatta volna Szabics Imrét, de az edzők másképp gondolták, így légiósaink legfeljebb szurkolásban mérhették össze erejüket. Ezzel legfeljebb Szabics vigasztalódhatott, tekintve, hogy a VfB 3-2-re győzött, és megszakította az október harmadika óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatát. A Stuttgart csatárkettőse, a Cacau (gól), Kuranyi (gólpassz) duó feliratkozott a kanadai táblázatra, Hleb jól irányított, az újoncnak pedig meglehetősen kevés ellenszere volt a trióval szemben.
A harmadik Stuttgart és a negyedik Wolfsburg között immár négypontos szakadék tátong, hála a Borussia Dortmundnak, amely térdre kényszerítette a "farkasokat". A kiesés elkerüléséért küzdő egykori BL-győztes a második félidő elején, öt perc alatt döntött a pontok sorsáról: az új szerzemény, Ebi Smolarek az első kapura lövéséből, Koller pedig az újrafelfedezett Ricken passzából volt eredményes. Quiroga szépítése túl későn érkezett. A Wolfsburgnak odahaza továbbra is a BVB az egyik mumusa, a VfL nyolcból mindössze kétszer tudta megverni riválisát.
Ha már az új szerzeményeket említettük: a Mönchengladbachban öt friss igazolás (Keller, Moore, Thijs, Böhme, Sonck) is szóhoz jutott, közülük ráadásul kettő is benne volt a Bielefeld elleni győztes gólban, hiszen Böhme szögletéből Moore bólintott a kapuba.
A Gladbach és a Dortmund mellett a Nürnbergben nyerő Kaiserslautern is levegőhöz jutott az alsóházban, ugyanakkor az egymással remiző Hansa Rostock és Freiburg lassan elkezdhet tervezni a következő idényre. A másodosztályúra.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?

Írja be az itt látható számot!


Szavazás

---- B ---- 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik