Észhez tért a Feyenoord

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.27. 23:05
Címkék
Fehér Csaba után két újabb magyar játékos, Babos Gábor és Pető Tamás is érdekelt lesz a Holland Kupa negyeddöntőjében, miután csapatuk, a Feyenoord, illetve a NAC Breda sikerrel vette a nyolcaddöntőt.
A továbbjutás a rotterdami társulat esetében talán bravúrosnak is minősíthető, hiszen a tavaszt a Vitesse elleni hazai vereséggel nyitó gárda a bajnoki címre hajtó AZ otthonában nyert 3-1-re. "A hazai kudarc után az összes játékoson amolyan mindent vagy semmit hangulat lett úrrá - mesélte a meccset végigvédő és a tudósítások szerint több bravúrt is bemutató Babos Gábor. - Csak a továbbjutás volt elfogadható, még úgy is, hogy az AZ-val játszottunk, amely ebben az idényben a bajnokságban még nem kapott ki otthon. Ki akartuk köszörülni a csorbát."Ez sikerült is a gárdának, igaz, ebben benne volt az Alkmaar is, amelyből az első félidő közepén előbb Van Galent ütésért, majd Perezt kezezésért kiállította a játékvezető."Az AZ-vel mindig kemény meccset vívtunk, legutóbb tőlünk küldtek le két játékost, most az ellenféltől - mondta Babos. - Mindkét kiállítás jogos volt, Van Galen klasszikus jobbegyenest mutatott be, Perez pedig kézzel mentett egy fejest a gólvonalon. Kuyt az esetet követő tizenegyest még kihagyta, később viszont egy szabadrúgást követően gólt fejelt, majd Lazovics is betalált, és akkor azt hittem, könnyű mérkőzés vár ránk. De a második félidőben nagyon rosszul játszottunk, az AZ-nek kilenc emberrel is voltak helyzetei, nem is értem, hogy ha kettővel többen vagyunk, hogyan állhatott többször is üresen a hazaiak egy-egy támadója, így például Landzaat, aki ezt kihasználva bombagólt szerzett. Kár ezért, ez nem tesz jót a csapat önbizalmának. Mindegy, a fő, hogy nyertünk, és a nem túl fényes bajnoki szereplés közben legalább a kupákban jól megy a csapatnak."Az NAC Pető nélkül ejtette ki a kupavédő Utrechtet, köszönhetően Yuri Cornelissének, aki a 117. percben mattolta Joost Terol kapust.HOLLAND KUPA
Nyolcaddöntő. Szerdai mérkőzések: AZ-Feyenoord 1-3 (Landzaat 83., ill. Kuyt 36., 89., Lazovics 41.), NAC Breda-Utrecht 2-1 (Zonneveld 33., Cornelisse 116., ill. Van den Bergh 9.) - hosszabbítás után, ADO Den Haag-Twente 1-1 (Van der Gun 65., ill. Touma 22.) - 11-esekkel 4-3, TOP Oss (2. oszt.)-RKC Waalwijk 1-1 (Van der Slot 23., ill. Hoogendorp 41. - 11-esből) - 11-esekkel 6-5, Ajax-Heerenveen 2-0 (Hariszteasz 88., Babel 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik