Az első helyen tartották a Bayern Münchent

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.29. 21:27
Címkék
Ha vasárnap nem szalad bele klubcsúcsot jelentő, 13 gólos vereségbe a Hertha BSC otthonában, akkor a 19. forduló után is a Bayern München áll majd a táblázat első helyén a Bundesligában.
A második Schalke és a harmadik VfB Stuttgart előtt ugyan ott volt az előzési lehetőség, csakhogy a gelsenkircheni gárda kikapott a tavaszt két győzelemmel kezdő Kaiserslauterntől, a "svábok" pedig ugyan 0-2-ről még talpra álltak a Nürnberg ellen, a végén kapott újabb két gólra viszont már nem volt válaszuk.
Pedig a Schalke számára nagyon csábító volt a lehetőség, hiszen a "királykékek" ebben az idényben még egyszer sem szívtak magaslati levegőt. Csakhogy ezen élmény átéléséhez sokkal többre lett volna szükségük, mint az első félidő meddő mezőnyfölényére. A második 45 percre aztán már ez is elillant, és a legutóbbi öt meccsükön 13 pontot gyűjtő hazaiak a Halil Altintop passzából a kapuba helyező Amanatidisz, valamint a Kaiserslautern-mezben lehúzott második bajnokiján is eredményes Blank góljával két vállra fektették látogatójukat. A statisztika alapján várható volt ez a siker, hiszen a "vörös ördögök" zsinórban ötödször diadalmaskodtak a Betzenbergben, és ezeken a fellépéseken mindössze egy gólt kaptak. "Nem csupán az eredménnyel, a mutatott játékkal sem vagyok elégedett" - dohogott a lefújás után Ralf Rangnick.

Halil Altintop gólpasszal, Blank pedig góllal járult hozzá a Kaiserslautern meglepô hazai sikeréhez
Halil Altintop gólpasszal, Blank pedig góllal járult hozzá a Kaiserslautern meglepô hazai sikeréhez
Halil Altintop gólpasszal, Blank pedig góllal járult hozzá a Kaiserslautern meglepô hazai sikeréhez
Akkor mit mondott volna, ha még a Stuttgart is megelőzi a tanítványait. A Sammer-alakulatnak ehhez mindössze arra lett volna szüksége, hogy odahaza megverje a nem éppen acélos Nürnberget, ami nem volt lehetetlen küldetés, tekintettel például a hazai mérlegére (7 győzelem, 1 vereség). Ehhez képest a látogatók a 11. percben már 2-0-ra vezettek! A sokkból a második félidőre még magához tért a VfB, és Fernando Meira, valamint a 2005-ben először eredményes, Hinkel helyére a szünetben beszálló Szabics Imre góljával a 71. percre kiegyenlített. Ezután is támadásban maradt a Stuttgart, hajszolta a győzelmet - amely a Nürnbergé lett. A finisben a gólkirályjelölt Mintál, majd Schroth is betalált Hildebrand kapujába, és ezzel összehozták a Nürnberg sorozatban harmadik sikerét a Gottlieb-Daimler-stadionban.
A Schalke és a Stuttgart bakija a Bayern mellett a Bayer Leverkusennek is kapóra jött, amely a VfL Bochum kiütésével megérkezett a dobogósok nyakára. A VfL-nek Peter Neururer irányításával korábban makulátlan volt a mérlege Leverkusenben (2 mérkőzés, 2 győzelem, 7-3-as gólkülönbség), ezúttal viszont esélye sem volt a pontszerzésre. A már Hannoverben is kifogástalanul működő Bayer-offenzíva ezúttal is hozta magát, négyszer talált be Vandernek, és egyúttal szállította a Neururer-korszak legsúlyosabb bochumi vereségét is.
A Bochumot legfeljebb az vigasztalhatja, hogy a Bayer által kiosztott legutóbbi pofon az áldozatot, a Hannovert észhez térítette. Az együttes az Arminia Bielefeld otthonában győzött 1-0-ra, és ezzel ismét beszállt a nemzetközi kupaindulásért zajló harcba. Az évadot remekül kezdő, hetekig az élen álló Wolfsburg viszont továbbra is szabadesésben van, zsinórban hatodszor vesztett vendégként, ezúttal Freiburgban. Ami azért is szégyen, mert az SCF ebben a szezonban korábban mindössze egyszer tudott nyerni a Dreisam-stadionban.

Bundesliga 2.
19. forduló: 1. FC Köln-Burghausen 8-1, 1860 München-Aue 1-0, Essen-Trier 2-2.

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?



Szavazás

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik