Nem szökött meg a Bayern

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 21:36
Címkék
Nem tudott tőkét kovácsolni a Bayern München abból, hogy két fő üldözője, a Schalke és a VfB Stuttgart egy nappal korábban egyaránt vereséget szenvedett.
A bajorok csak gól nélküli döntetlenre voltak jók a fél szemmel a fogadási botrányra is figyelő Hertha BSC otthonában, így képtelenek voltak meglépni a mezőnytől. A vasárnapra maradó másik összecsapáson a Werder Bremen kétszer is két góllal vezetett a Hansa Rostock ellen, végül mégis csak kínnal-keservvel tudta legyőzni sereghajtó vetélytársát.
A berlini Olimpiai stadion az átépítés óta először telt meg, és a 74 500 néző azt láthatta, hogy Falko Götz, a Hertha vezetőedzője a botrányban érintett játékosok közül Simunicot és Rafaelt is a kezdőcsapatba állítja, miközben - többek között a szintén "sáros" Madlung társaságában - Dárdai Pált a kispadon hagyja. A Hertha támadólag lépett fel, de akárcsak egy hete a Hamburg, szintén nem tudott túljárni Oliver Kahn eszén. A fordulás után már inkább a bajorok irányítottak, a csereként beálló Guerrero fejjel szinte azonnal vezetést szerezhetett volna, de hibázott, Hargreaves lövésénél pedig a szerencse Fiedler kapus mellé szegődött. Az angol légiós 25 méterről elegáns levétel után azonnal kapura lőtt labdája pedig a kapufa és a léc találkozásáról vágódott vissza a mezőnybe. Így maradt a 0-0, és maradt a Hertha szomorú statisztikája a Bayern ellen. A fővárosiak a legutóbbi 13 ütközetükból mindössze egyet tudtak megnyerni a rekordbajnok ellen, még 2001 decemberében 2-1-re.
"Mindkét csapat biztosan védekezett. Egyik fél sem érdemelt győzelmet - ismerte el Falko Götz, és az ő szavaira rímel kollégája, Felix Magath nyilatkozata is: - Az elején a Hertha volt a jobb, a második félidőben mi, így igazságos a döntetlen."

A Bayern ifjú csatára, Guerrero (balra) ismét nyerôember lehetett volna csereként, csakhogy a második félidô elején nem ért célba a fejese
A Bayern ifjú csatára, Guerrero (balra) ismét nyerôember lehetett volna csereként, csakhogy a második félidô elején nem ért célba a fejese
A Bayern ifjú csatára, Guerrero (balra) ismét nyerôember lehetett volna csereként, csakhogy a második félidô elején nem ért célba a fejese
Ha a Rostock csak egy kicsivel jobban védekezik, akkor alighanem a brémai találkozóval kapcsolatban is a pontosztozkodást emlegetnék igazságos eredményként, csakhogy a kiesőjelölt hátsó sora az idei tragikus formáját hozta. Összeszedett három gólt, ezzel immár övé a liga második leggyengébb védelme, így pedig nehéz lesz kiharcolni a megkapaszkodást. Hiába talált be Rasmussen kétszer is, a hazaiaknál a duplázó Klasnicnak Klose személyében szárnysegédje is akadt, ezzel a diadallal pedig talán sikerül tapadniuk az élmezőnyre a zöld-fehéreknek. A Werderben a keresztszalag-szakadását követően már edzésbe álló Lisztes Krisztián egyelőre még nem lépett pályára.
A meccset már nem, Ümit Davalát viszont még elveszítheti a Werder. A Rostock ellen 78 percet játszó török védő ellen hazájában testi sértés miatt eljárást indított a bíróság. Ümitet három újságíró perelte be, mondván: a labdarúgó, valamint két rokona megverte, majd pisztollyal megfenyegette őket, mert az engedélyük nélkül készítettek fotókat a családról. Ali Said Küpeli államügyész hat és nyolc év közötti szabadságvesztés kiszabását kérte a trióra. A bíróság várhatóan február 16-án hirdet ítéletet.

Elber a Mönchengladbaché

Egy nappal a téli átigazolási piac bezárása előtt a Mönchengladbach a hetedik játékossal kötött megállapodást, egyúttal visszacsábított egy régi ismerőst a Bundesligába. A Borussia ugyanis 2006 nyaráig szóló megállapodást kötött Giovane Elberrel, aki szombaton jelentette be, hogy távozik előző kenyéradójától, a francia bajnok Lyontól.
"Ha egy ilyen kvalitású játékos, mint Giovane ingyen igazolható, azonnal rá kell startolni. Ô a Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi játékosa, remélem, rajtunk is segít majd" - mondta Christian Hochstätter, a Gladbach sportigazgatója. Elber korábban a Stuttgart és a Bayern München színeiben 219 Bundesliga-mérkőzésen 111 gólt szerzett.

Tv: a Sport1 hétfőn 21.30-kor sugározza a forduló összefoglalóját


Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?



Szavazás

---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik