A Bayern növelte az előnyét

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.02.05. 23:51
Címkék
A tavasszal még gólt sem kapó Bayern München megállította a tavaszi idényt remekül, két győzelemmel kezdő Bayer Leverkusent, eközben a Schalke és a VfB Stuttgart is egy ponttal gazdagodott, így a rekordbajnok némi lélegzethez jutott a tabella elején.
A dobogósok mögött viszont már nem a Bayer, hanem a Hertha a negyedik, amely a hajrában beálló Dárdai Pállal verte meg a magyar légiósát, Bódog Tamást mellőző Mainzot.
Az elmúlt napok főképp a játékvezetőkkel kapcsolatos fogadási botrányoktól voltak hangosak Németországban, de nem lenne csoda, ha az elkövetkezőkben is egy bíróról beszélnének nem éppen elismerő hangon. Michael Weiner játékvezető a Bayern-Bayer rangadón az első félidő hosszabbításában olyan szabálytalanságot követően adott büntetőt a hazai csapatnak, amely után nagyon kevés, sőt, talán egyetlen kollégája sem cselekedett volna így. Paolo Guerrero ugyanis beleült Jens Nowotny ölébe, majd mindketten a földre huppantak. A védő gyakorlatilag szemlélője volt az eseményeknek, és talán ő lepődött meg a legjobban, amikor Weiner fütyült, majd a pontra mutatott. Roy Makaay nem foglalkozott a körülményekkel, hanem a kapuba bombázott. A fordulás után már tiszta körülmények között is eredményes volt a Bayern - más kérdés, hogy Guerrero azt követően talált be, hogy a menteni igyekvő Butt a sípcsontjára rúgta a labdát -, így voltaképpen simán otthon tartotta a három pontot.

Roy Makaay (balra) büntetôbôl szerezte meg a Bayern München elsô gólját
Roy Makaay (balra) büntetôbôl szerezte meg a Bayern München elsô gólját
Roy Makaay (balra) büntetôbôl szerezte meg a Bayern München elsô gólját
"Először kezdtem a Bayernben, és jó játékkal háláltam meg a bizalmat - mondta a találkozó után Guerrero. - Gólt szereztem, ahogyan az egy csatártól normális. Mindent Gerd Müllertől tanultam, de ez nem azt jelenti, hogy már mindent tudok. Még ma is minden egyes edzésen tanulok valami újat." Klaus Augenthaler, a Bayer edzője sportszerűen nem a külső körülményekben kereste a kudarc okát: "Sajnos nulla kettő után már nem hittünk magunkban. Kár érte, egy győzelemmel feljöhettünk volna az éllovasokra."
A Schalke és a Stuttgart a sikerével "csak" tapadhatott volna a bajor együttesre, azonban 1-0-s vezetést követően mindkét alakulat kénytelen volt beérni az egy ponttal. Alighanem a Stuttgart lehet az elkeseredettebb, hiszen odahaza, a 33 percen keresztül emberhátrányban játszó Kaiserslautern ellen illett volna teljes sikerrel zárni a délutánt. Csakhogy a 61. percben Engelhardt szabadrúgásból a hálóba tekerte a labdát, és csökkentette a hazaiak bajnoki esélyeit. "Az egyenlítő gólt követően kétségbeestünk, és elfelejtettünk futballozni" - ismerte el Matthias Sammer, a VfB trénere, aki Szabics Imrét a 73. percben, Cacau helyére küldte be. Persze, a ’Lautern érdemeit nem szabad kisebbíteni, az ősszel még kieső helyen is állomásozó "vörös ördögök" a legutóbbi hat meccsükből 14 pontot szereztek.
A Schalke viszont örülhet az iksznek is, mert hiába vezetett Rostockban Sand révén, a Hansa svéd légiója (Prica, Arvidsson) fordított, és nagyon közel hozta a csapatot idénybeli első (!) hazai győzelméhez. Egészen a 90. percig, Aílton megjelenéséig lehetett reménykedni… De még így is igaz, hogy a Schalke ugyanolyan döcögősen indult a tavasszal, mint tette az ősszel. A három meccsen szerzett négy pont nem feltétlenül bajnokaspiránshoz méltó produkció.
A Hertha viszont egyre jobban belelendül, a liga legjobb idegenbeli csapata ezúttal a Mainznak adott leckét, a duplázó Bastürk vezérletével. "A harci kedvünk és a csapatszellemünk elsőrangú volt, ez volt a siker kulcsa" - értékelt röviden Falko Götz mester.
A Borussia Dortmund is felszálló ágban van, az egykori BL-győztes 2005-ben a második idegenbeli meccsét is megnyerte. Hannoverben a hihetetlen mélységből előbukkanó Lars Ricken remeklésével győzőtt a BVB, és egyre inkább úgy tűnik, nem lesznek kiesési gondjai a szezon végén.

Tv: a Sport2 23 órától csúsztatva közvetíti a Wolfsburg-Werder Bremen mérkőzést

Szavazás

Ki lesz a Bundesliga bajnoka 2004-2005-ben?



Szavazás

---- B ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik