Hollandia: Döntetlen a rangadón

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.02.13. 23:27
Címkék
Nem tett szert lélektani előnyre, ugyanakkor nem is engedte maga elé első számú, és talán egyetlen vetélytársát a PSV, amely a 21. forduló (és talán az egész tavasz) rangadóján 0-0-t ért el az AZ vendégeként.
A két gárda játékerejéhez képest nem volt túl magas színvonalú a találkozó, ugyanakkor a küzdelemre legalább nem lehetett panasz. Ennek megfelelően kimondott gólszerzési lehetőség sem volt túl sok, hazai oldalról De Cler kapufája, a másikon Bouma gólvonalról mentett fejese (Landzaat volt a tettes) okozta a legtöbb riadalmat.
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
Hiddink talán már látja az aranyhoz vezetô utat
"Sok szép meccsünk volt már a bajnokságban, ezt nem sorolhatjuk azok közé - ismerte el Guus Hiddink, a PSV edzője, aki ismét nem vetette be Fehér Csabát. - A nulla nulla alapján akár unalmasnak is tűnhetett a találkozó, de aki látta, elismerheti, rengeteget küzdött mindkét csapat. Az első félidőben talán kicsit jobbak voltunk, a második abszolút kiegyenlített volt. Kevés teret engedtünk az Alkmaarnak, de mi is keveset alkottunk. Kár, hogy nem tudtuk elcsenni a három pontot."

Az alkmaari döntetlennek köszönhetően kicsit közelebb osontak az éllovasokhoz az eddig hullámzóan teljesítő nagycsapatok. Igaz, az Ajax hajszál híján megbotlott, hiszen csak Nurdin Bukari finisben szerzett góljával tudta legyőzni a Pető Tamással felálló NAC Bredát. A marokkói csatár alaposan megkeserítette egykori csapata életét, hiszen előbb vezető, majd győztes gólt szerzett ellene.

"Azt hiszem, nem nagyképűség, ha azt mondom, nekünk az Ajax és minden nagycsapat ellen sanszunk van otthon - mondta lapunknak Pető Tamás. - Most is így volt, az elején kapott szerencsétlen gól után magunkhoz tértünk, a második félidőben fantasztikusan játszottunk, de talán ez lett a vesztünk is. A végére ugyanis elfáradtunk a saját iramunktól, és a hajrában gólt kaptunk. De ha a továbbiakban úgy játszunk, mint most a második félidőben, semmiféle gondunk sem lehet."

A Feyenoord viszont ismét gólfesztivált rendezett, a De Graafschap után a Willem II-nek is hétszer köszönt be, és Dirk Kuyt után ezúttal is akadt mesterhármast szerző játékosa, Nick Hofs. A rotterdami csapat kapuját ezúttal Patrick Lodewijks védte, Babos Gábor ugyanis megsérült. "A pénteki edzésen az egymás közti játék során összecsúsztam az egyik védőnkkel, a szemöldököm felrepedt, körülbelül hatcentis sebet kellett összevarrniuk az orvosoknak - mondta a magyar kapus. - Szombaton semmit sem láttam a jobb szememmel, annyira be volt dagadva, vasárnapra már javult, de annyira nem volt jó, hogy beálljak a kapuba. Az orvosokkal konzultáltam, és arra jutottunk, hogy inkább nem vállalom a Willem II elleni találkozót, hanem készülök a Sporting elleni, szerdai UEFA-kupa-mérkőzésünkre."

A Roda magyar légiósai Babossal ellentétben játszottak, igaz, nekik meg sikerélményben nem volt részük. Bodnár László 90, Bodor Boldizsár pedig 45 percet töltött kezdőként a pályán a Heerenveen elleni hazai bajnokin, ami 3-2-es fríz sikerrel zárult.

Holland Casino Eredivisie
21. forduló: Groningen-Vitesse 0-0, AZ-PSV 0-0, RBC Roosendaal- Utrecht 0-1 (Tiendalli 74.), Roda JC-Heerenveen 2-3 (Cissé 62., Kah 87., ill. Väyrynen 15., 55., Nilsson 78.), Twente-RKC Waalwijk 3-1 (Touma 8., N’Kufo 39., Majsztorovics 70., ill. Fuchs 7.), NAC Breda-Ajax 1-2 (Cornelisse 54., ill. Bukari 2., 88.), Den Bosch-De Graafschap 0-2 (Van Beukering 70., Beelenkamp 90.), Feyenoord-Willem II 7-0 (Gibbs 21., Hofs 28., 44., 62., Kuyt 40., 55. - az elsőt 11-esből, Bruno Basto 90.), NEC Nijmegen-Den Haag 1-1 (Niedzielan 19., ill. Stroeve 65.)
Az élcsoport: 1. PSV 52 pont, 2. AZ 50, 3. Ajax 44, 4. Feyenoord 38, 5. Utrecht 35 (26-21), 6. Heerenveen 35 (37-35)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik