Papp és Csillag első aranya

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2005.04.02. 21:49
Címkék
Ragyogó napsütés fogadta szombat délelőtt Nadapon a 97. mezei futó országos bajnokság résztvevőit, holott a korábbi öt ottani bajnokságról többnyire agyonfagyva, átázva távoztak a versenyzők.
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Papp Krisztina mezei futó kirándulása az idén aranyat ért(Fotó: Farkas József)
Férfi hat kilométeren Csillag Balázs eleinte még Horváth Béla társaságában futott, de a pálya legnehezebb szakaszán, egy meredek emelkedőn végül eldőlt a verseny. "Túlzás lenne azt mondani, hogy szeretem a mezeiket - magyarázta Csillag. - Inkább úgy fogalmaznék, megszoktam ezeket. Most azonban jólesett a futás, annak ellenére, hogy a nagy emelkedő a vártnál is keményebb volt. Nekem mégis inkább a lejtővel volt gondom, mert azon nem tudtam ellazulni, így kissé megviselte a derekamat. Nem készültem különösebben erre a viadalra, persze mégis az volt a célom, hogy első legyek. Örülök, hogy sikerült győznöm, mert ez életem első mezei futó bajnoki aranya, a korosztályos bajnokságokon sohasem voltam első."

Női hat kilométeren egy pillanatig sem volt kétséges Papp Krisztina sikere. Az UTE versenyzője rajt-cél győzelmet aratott. "Az emelkedő nagyon kemény volt! Megszenvedtem vele - mondta boldogan a célba érkezése után. - Pályaversenyző vagyok, mezeire sohasem készülök, aztán mindig eljön a tavasz, és vele a mumus, Nadap. De ezúttal erősnek éreztem magam, s az sem zavart, hogy megint nem tudtam, miként osszam be az erőmet. Aki sokadszor rajtol ilyen terepen, annak ez nem gond, nekem csak egy megy itt, a lejtő. Azon beindulok, és gurulok."

Papp Krisztina ugyancsak első mezei futó bajnoki címét szerezte. Teljesítménye azért különösen értékes, mert napi négyórás munka mellett végzi az edzéseket. A félállást támogatójának, az In-Kal Security kft.-nek köszönheti, amely a nehéz helyzetben lévő újpesti szakosztály segítségére sietett. Papp mögött Tóth Lívia ért célba, aki hasonlóan nagy előnnyel előzte meg a harmadik helyezettet.

"Az éremszerzés volt a célom - nyilatkozta a VEDAC atlétája. - Éreztem, hogy Kriszta erősebb nálam. Rá nem figyeltem, az érdekelt, hogy a többieket megelőzzem. Kár, hogy Magyarországon ez az egyetlen mezei futó verseny, ezért sem tudunk igazán felkészülni a bajnokságra."
Férfi 12 kilométeren Zatykó Miklós már negyedik alkalommal lett bajnok, sorozatban harmadszor állhatott a dobogó legfelső fokára. A Vasas-Humansoft atlétája ugyancsak magabiztosan lett első, az ezüstéremért azonban óriási harc folyt Ott Balázs és Juhász András között. "Eleinte azt hittem, hogy nem lesz könnyű dolgom - mesélte Zatykó -, mert úgy éreztem, hogy Ott Balázs nagyon jó formában van. Nekem a felkészülés során akadtak gondjaim, ám ahogy múlt az idő, éreztem, jó állapotban vagyok, és miután a harmadik körben kisebb előnyre tettem szert, nagyon élveztem a versenyt."

97. mezei futó ob, Nadap
Férfiak. 6 km. Bajnok: Csillag Balázs (AC Szekszárd, edző: Németh Gyula) 18:48, 2. Eső (VEDAC) 18:59, 3. Kazi (TFSE) 19:08, 4. Búcsú (VEDAC) 19:12, 5. Horváth (Hunyadi DSE) 19:20, 6. Kuttor (Bp. Honvéd) 19:26. Csapatbajnok: VEDAC (Eső András, Búcsú Dénes, Kovács Tamás, e: Szemán János) 14 helyezési pont, 2. TFSE 23, 3. AC Szekszárd 39. 12 km. B: Zatykó Miklós (Vasas-Humansoft, e: Jenkei András) 37:54, 2. Ott (Bp. Honvéd) 38:14, 3. Juhász (Hunyadi DSE) 38:17, 4. Serfőző (Micro SC) 38:30, 5. Szabó J. (Hunyadi DSE) 38:48, 6. Kovács K. (Hunyadi DSE) 39:14. Csb: Hunyadi DSE (Juhász András, Szabó József, Kovács Krisztián, e: Ôze Tibor) 14 helyezési pont, 2. Vasas-Humansoft 23, 3. Bp. Honvéd 31
Nők. 6 km. B: Papp Krisztina (UTE, e: Csoma Ferenc) 20:46, 2. Tóth L. (VEDAC) 21:36, 3. Erdélyi (UTE) 22:12, 4. Csomor (FTC) 22:23, 5. Brassay (VEDAC) 22:34, 6. Koch (AC Szekszárd) 22:44. Csb: UTE (Papp Krisztina, Erdélyi Eszter, Kis Zsanett, e: Csoma Ferenc) 11 helyezési pont, 2. VEDAC 22, 3. Honvéd 45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik