Rali: Nagy-Britanniában keresik a következő Burnsöt és McRae-t

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.06. 19:07
Címkék
A britek tehetségkutató-programot hirdettek, amelyet a rali-világbajnokság mezőnyének több nagy alakja is támogat. A szigetországiak Richard Burns és Colin McRae után újra szeretnének brit versenyzőt látni a rali-vb elitmezőnyében.
Richard Burns
Richard Burns
Richard Burns
Richard Burns
Richard Burns
Richard Burns
Colin McRae
Colin McRae
Colin McRae
Nagy-Britanniában olyan terv kidolgozásán munkálkodnak, mely a fiatal raliversenyzők pályafutását segítené. A britek ifjú tehetségeket keresnek, majd egy kétéves kurzus során a kiválasztottak elsajátíthatják a ralizás minden elemét. A programot többek között a Subaru jelenlegi csapatfőnöke, David Lapworth, Robert Reid (Richard Burns volt navigátora) és Phil Mills, Petter Solberg mitfahrere is támogatja.

Az elképzelések szerint tíz fiatal, 26 év alatti brit tehetséget választanak ki, akik egy kétéves kurzus folyamán, az Edinburghi Egyetemen sajátíthatják el a sportág azon ismereteit, melyek segítségével profikká válhatnak. Így főként a versenyzői és navigátori képességek fejlesztésére, a pszichológia tréningre és a vezetői technikák megismerésére alapoz majd a tanfolyam.

A britek szeretnék, ha a WRC-ben ismét olyan kvalitású pilótájuk lehetne, mint volt a 2001-es világbajnok Richard Burns és az 1995-ös világelső, Colin McRae. Ehhez legközelebb a JWRC-ben szereplő Guy Wilks (Suzuki) és Kris Meeke (Citroen) állnak.

Az NSO ajánlja:

Csapatok, pilóták, autók 2005-ben
Futamról futamra 2005-ben, a vb állása
A rali-világbajnokság győztesei
A 2004-es vb végeredménye
Futamról futamra 2004-ben
A 2003-as idény

Technikai sportok lexikon

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik