Rali-vb: Loeb jövőre privát Citroënnel is szívesen indulna

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.05.20. 18:32
Címkék
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Guy Frequelin, a Citroёn csapatfőnöke Cipruson újfent megerősítette, hogy az év végén kiszáll együttese a WRC-ből, azonban a kedvező szabálymódosítások esetén 2007-ben már vissza is térne a Citroёn mint gyári csapat.

Itt kapcsolódik a képbe Sébastien Loeb, az aktuális rali-világbajnok. Az francia kiválóság egész karrierje során a Citroёn csapatánál versenyzett, első nagy sikerét 1999-ben érte el egy Saxóval, mellyel akkor hazájában diadalmaskodott az év végi összesítésben. Ezt követően 2001-ben a rali-vb junior kategóriájában lett a legjobb. 2003-ban és 2004-ben nagy szerepet vállalt abban, hogy a francia gyár elhódította a konstruktőrök trófeáját, utóbbi évben pedig egyéniben is világbajnok lett.

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Mindezek miatt érthető, hogy Loeb nem szívesen távozna más márkához, pedig mind a Ford, mind a Subaru tárt karokkal fogadná a franciát. Felvetődött ezzel ellentétben az is, hogy egy privát Xsarával folytatná jövőre, például a Kronos Racingnél (Manfred Stohl ezen csapat tagjaként érte el a szenzációs második helyezést az idei Ciprus-ralin).

Loeb így nyilatkozott a lehetőségekről:
"Elképzelhetőnek tartom, hogy egy privát csapatban versenyezzek jövőre. - nyilatkozta az Autosport magazinnak -, ellenben ahhoz, hogy egy ilyen döntést végleg meghozzak, feltétlenül tudnom kellene, hogy mik a tervei a Citroёnnek, valóban visszatér-e gyári csapatként 2006-ban."

Az NSO ajánlja:

Csapatok, pilóták, autók 2005-ben
Futamról futamra 2005-ben, a vb állása
A rali-világbajnokság győztesei
A 2004-es vb végeredménye
Futamról futamra 2004-ben
A 2003-as idény

Technikai sportok lexikon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik