Loebbel és Sainzcal ismét az élen a Citroën

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.06.28. 10:10
Címkék
Sébastien Loeb vasárnap a rali-világbajnokság nyolcadik futamát is megnyerte, ezzel újabb lépést tett a világbajnoki cím felé. Bár a 2005-ös esztendő világbajnokáról egyelőre korai még beszélni, ha a francia tehetség így folytatja, nehezen talál majd legyőzőre. Míg Carlos Sainz az Akropolisz-ralit követően a Volkswagennel készül majd a Dakarra, addig a Subaru első számú pilótája, Petter Solberg az elmúlt hétvége gyenge szereplése után mindent megpróbál majd az idény hátralévő felében, hogy utolérje a nyolcból hat futamot megnyerő Loeböt.
Dobogósok mondták:

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Sébastien Loeb (Citroёn Xsara WRC, 1. hely): "Köszönöm a csapat fáradozásait, hogy remek autókat adtak alánk. Szintén köszönetet mondok a Michelinnek, ez a rali nagyon jó volt mindkét világbajnoki pontversenyt tekintve. Tudjuk, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek, és ez a győzelmi sorozat egyszer véget ér, de ha azt akarjuk, hogy minél tovább tartson; akkor nem szabad pihennünk. Jövő héten újra tesztelni fogunk."

Tony Gardemeister
Tony Gardemeister
Tony Gardemeister
Tony Gardemeister (Ford Focus WRC, 2. hely): "Nem voltak komoly problémáink a futam alatt, az első perctől próbáltunk a lehető leggyorsabban menni. Nem könnyű olyan tapasztalt versenyző ellen küzdeni, mint Carlos (sainz), de mi megpróbáltuk. A Focus jól dolgozott, a Michelin gumik pedig hihetetlenek voltak. A szezon második felében meg kell próbálnunk ezt a második helyet elsővé varázsolni, és futamokat nyerni."

Carlos Sainz
Carlos Sainz
Carlos Sainz
Carlos Sainz (Citroёn Xsara WRC, 3. hely): "Másfél hónappal ezelőtt figyelemmel követtem a Citroёn eredményeit, és minden verseny után barátian elbeszélgettem a csapattal. Nem volt könnyű elhinni, hogy újból versenyezni fogok a Xsara WRC-vel. Ez a hétvége viszont hihetetlen volt! Büszke vagyok arra, hogy a Guy (Frequelin) által rámbízott feladatot teljesítettem, és büszke vagyok arra is, hogy értékes pontokat szereztem a Citroёnnek mindkét futamon. A csapat ismét vezeti a gyártók világbajnoki versenyét, én pedig remélem, hogy ez így is marad, mert megszolgálták és megérdemlik ezt a helyet. Részemről pedig, azon a versenyen fejeztem be - dobogón - végleg rali-vb-s pályafutásomat, amely futamon életem első WRC-s győzelmét szereztem meg. Mi mást kívánhat még egy sportember?"

Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm (Peugeot 307 WRC): "A harmadik napon semmit sem tudtunk már csinálni, az egyetlen dolog ami történhetett volna, hogy hibázok és kiesek a versenyből. Ezért úgy gondoltam, hogy a legjobb, ha szépen behozom az autót, és a biztonságra törekedve megszerzem a helyezést érő pontokat. A szakaszok nagyon egyenetlenek és porosak voltak. Csalódott vagyok a rali végeredménye miatt, mert a futam első napján majdnem végig vezettünk és esélyünk lehetett volna a győzelemre is. Másik oldalról viszont az autónk egyre jobb, és a jövőben is ebben kell fejlődnünk, az autónk teljesítményében és megbízhatóságában."

Bár a Görög-rali elsőségéért vívott harcban az első napon elkövetett hibája miatt Petter Solberg nem volt főszereplő, szakértők szerint a norvég világbajnok lehet az egyetlen, aki felveheti a harcot Loebbel a világbajnoki címért folyó versenyben.

Petter Solberg
Petter Solberg
Petter Solberg
Petter Solberg (Subaru Impreza WRC): "Jól gondolják, nagyon csalódott vagyok az eredményemmel. Igazság szerint az utóbbi néhány rali végeredménye miatt is csalódott vagyok. De ezeket most félre kell tennünk, és Argentínára kell koncentrálni. Több oka is van annak, hogy bizakodom, de leginkább az, hogy tudom, képes vagyok nyerni. Elértük a bajnokság felét, és én szerettem volna szorosan Sébastien mögé fölzárkózni, de ez eddig nem történt meg."

A rali-világbajnokság soron következő futamára Argentínában kerül majd sor, amely 9. a WRC-s naptárban. A versenyt július 15. és 17. között rendezik.
A vb-pontverseny élcsoportja, pilóták:
1. LoebCitroën Xsara WRC65 pont
2. SolbergSubaru Impreza WRC42
3. GardemeisterFord Focus WRC39
4. MärtinPeugeot 307 WRC39
5. GrönholmPeugeot 307 WRC37
6. RovanperäMitsubishi Lancer WRC16
7.SainzCitroën Xsara WRC11
8. StohlCitroën Xsara WRC11
9. KrestaFord Focus WRC10
10. H. SolbergFord Focus WRC9
A vb-pontverseny élcsoportja, gyártók
1. Citroën 84 pont
1. Peugeot79
3. Ford57
4. Subaru47
5. Mitsubishi37
6. Skoda8
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik