Rali-vb: Grönholm nyerni akar Argentínában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.07.07. 18:56
Címkék
Bár Marcus Grönholm már nem lát esélyt arra, hogy egyéniben világbajnok legyen, egyik kedvenc raliján, Argentínában mindenképp győzni akar a Peugeot finn pilótája.
Az idei szezon fele már mögöttünk van, 16 futamból eddig nyolcat rendeztek meg. Ebből a nyolcból a finn Grönholmnak egyet sem sikerült megnyernie, a kétszeres világbajnok pedig úgy gondolja, hogy - bár matematikai esélye még van a cím megszerzésére - már nem lehet végső győztes.
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Marcus Grönholm
Azonban a győzelmet érő pontok mindenképp fontosak, már csak azért is, mert a Görög-ralit követően a Citroën megelőzte a Peugeot-t a konstruktőrök versenyében. Marcus Grönholm pedig eltökélt, mindent meg szeretne tenni, hogy csapata legyen a világbajnok.

"Csalódott vagyok, hogy Görögországban nem versenyezhettem a győzelemért. Éppen ezért mindent megteszek majd, és teljes erőbedobással harcolok a győzelemért az Argentin-ralin, amely egyébként az egyik kedvencem - mondta Grönholm. - Remélem, hogy az előzőektől eltérő időjárás és útviszonyok a segítségünkre lesznek, főleg, ami a gumikat illeti. Az egyéni vb-pontversenyben egyelőre úgy tűnik, hogy nehéz lenne előrébb lépném, de a konstruktőrök között minden esélyünk megvan az elsőségre, és ez is a célunk a továbbiakban. Most viszont futamgyőzelemre van szükségünk, ha harcban akarunk maradni a gyári elsőségért."

Szavazás

Ki lesz a 2005-ös rali-vb győztese?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik