Ott Józsefnek mennie kell

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2005.09.27. 01:47
Címkék
Menesztik a PMFC-től Ott Józsefet, igaz, egyelőre ezt csak szóban közölték az edzővel. Utódja a Pécs szakmai igazgatója, Keszei Ferenc lehet. Ott József tavasszal az utolsó hét fordulóban bent tartotta a csapatot.
Az őszt már nem a legjobban kezdték a pécsiek, hiszen hat forduló alatt négyszer veszítettek. Ott József már két fordulóval ezelőtt ultimátumot kapott a vezetőségtől. Sőt, az Újpest elleni meccs másnapján fel is állították volna a kispadról, de akkor Keszei Ferenc egymaga még nem vállalta a feladatot, ezért egy nap után visszaállt a régi rend.

A Diósgyőr ellen aztán remek játékkal nyert 5-0-ra a PMFC, majd továbbjutott Szombathelyen a Magyar Kupában is, a hét végén azonban 3-0-ra kikapott a Vasastól, és ez a kudarc megpecsételte a tréner sorsát. Ott József egyébként a nyár óta Keszei Ferenccel dolgozik együtt, utóbbit szakmai igazgatónak szerződtette a Pécs, mivel Ottnak nincs pro-licence. A szakmai munkát azonban továbbra is az edző irányította, ő ült a kispadon, és ő nyilatkozott a sajtónak is.

Vasárnap Lánycsókon pályaavató meccset játszott a PMFC, ahová a csapatot egyetlen vezető sem kísérte el. Ez már gyanús jel volt Ott József számára. Tegnap reggel aztán Mészáros János ügyvezető közölte vele, hogy már nem ő a csapat edzője, sőt, a munkájára egyáltalán nem tartanak igényt. A PMFC vezérkara közös megegyezéses válást ajánlott, ugyanis Ott József szerződése 2007. június 15-ig szól.

Az edző már egyeztetett az ügyvédeivel, akik azt javasolták, amíg írásban nem kapja meg a menesztéséről szóló határozatot, addig ne nyilatkozzék senkinek, és mindennap jelenjen meg a pályán, nehogy szerződésszegéssel vádolhassák.

"A klub vezetősége tárgyalt Ott Józseffel arról, hogy a szakmai munka irányítását más veszi át - mondta Nyilas László, a PMFC sajtófőnöke. - Hivatalosan azonban még nem bontottuk fel a szerződését, döntés legkorábban kedden várható. Mindenesetre valószínű, hogy szombaton, a REAC ellen már más fog ülni a kispadon."

Pécsett amúgy nyilatkozatstop van, csak a sajtófőnök adhat tájékoztatást, a vezetők nem beszélnek. A PMFC hétfőn nem edzett, az Újmecsekalján tartózkodó egyetlen játékos, a csapatkapitány Szabados József is csak utánpótlásedzői minőségében volt ott. A védő nem kommentálta a történteket, ám az arckifejezése árulkodó volt…

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik