Ütött, és most visszalő

SZABÓ GÁBOR, HÁRI XÉNIASZABÓ GÁBOR, HÁRI XÉNIA
Vágólapra másolva!
2006.02.09. 00:18
Címkék
Újabb fejezetéhez érkezett az Eger–Brescia LEN-kupa negyeddöntő, amelyen Alekszandar Csirics ütése következtében Hegedűs Gábor arc-, szemüreg- és orrcsonttörést szenvedett.
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült
Alekszandar Csirics ütésétôl még az olasz sajtó is megszédült

Az Olaszországban legnépszerűbb, waterpolonline.com elnevezésű vízilabda internetes portál aktuális események kapcsán osztályoz csapatokat, játékosokat, a legutóbbi összeállításában például a Nervi Reccóban elért sikerét tízesre, Alekszandar Csirics egri megmozdulását nullásra értékelte. És a következőket fűzte hozzá: „Minősíthetetlen, amit Egerben tett, és egyben roppant meglepő, ismerve a játékos egyébként mindig sportszerű viselkedését. Elvárjuk tőle, hogy legalább nyilvánosan bocsánatot kérjen – számítunk a nyilatkozatára.”

A honlap felhívását nem utasíthatta vissza Csirics, aki még aznap elküldte hat pontba szedett levelét. Számon kéri például az újságírótól, hogy ha már annyira védelmébe veszi az egrieket, miért nem ítéli el a magyarokat, akik Samir Baracnak súlyos szemsérülést okoztak a szeptember végi bresciai csoportselejtezőn, amiért a horvát játékos egy hónapot hagyott ki (utánanéztünk: október 26-án játszott legközelebb), és akik a Medvescak Zagreb egyik játékosának az állkapcsát, az Innsbruck pólósának az ujját törték el. Csirics szerint az egri közönség és a hevesi játékosok viselkedése nagyban hozzájárult az ideges hangulathoz.

„Sajnálom, ami történt, de ne felejtsük el azt a rengeteg ütést, amit a meccs alatt kellett elszenvednünk, különösen nekem. És emlékeztetnék arra, hogy az én országom válogatottja sok feszült hangulatú mérkőzést vívott a közelmúltban a magyarokkal. (…) Ez a pszichológiai háború rossz fényt vet rám, pedig sportszerű, korrekt sportolónak tartom magam. A klubom többsször próbált kapcsolatba lépni Gerendás György úrral, ami nem sikerült” – írta többek között levelében Csirics.
A Nemzeti Sport kérésére nagy nehezen kötélnek állt a kiváló pólós egy rövid beszélgetésre.

– A leveléből nem derül ki, hogy megbánta volna tettét, csak az, hogy önmagát szeretné tisztázni.
– Természetesen bánom, de a magyar pólóiskola a durvaságról is híres – mondta Alekszandar Csirics. – Azért voltak jó edzőpartnerek a magyar csapatok, mert keménységet tanulhattunk tőlük. Ahogy én tudom, Gerendás György sem bánt kesztyűs kézzel az ellenfelekkel olaszországi légióskodása idején, ő is tört be már orrot.

– Mégis miért tette? A videofelvételen tisztán látszik a durvaság.
– Én is nagyon sok ütést kaptam Egerben, igaz, anélkül, hogy különösebb bajom származott volna belőle. Ez olyan sport, ahol adunk és kapunk. Nagyon sajnálom, hogy a megmozdulásom ilyen súlyos következményekkel járt, ezúton szeretnék elnézést kérni Hegedűs Gábortól.

– A Brescia általános igazgatója, Piero Borelli megvédte önt, ugyanakkor el is ítélte a cselekedetét, és büntetést helyezett kilátásba. Mit szól hozzá?
– Kénytelen vagyok elfogadni, és remélem, olyan büntetéssel sújt, amely nem befolyásolja a csapat teljesítményét. Egyébként úgy hallottam, hogy a LEN hat hónapra készül eltiltani.

– Tudja, hogy Magyarországon hivatalból folyik rendőrségi vizsgálat az ügyben?
– Nem, nem tudtam róla, de ha így áll a dolog, akkor mozgósítanom kell az ügyvédemet.
Az említett olasz internetes portál is megkapta a videofelvételt, ám nem tette fel a honlapra. A waterpolonline.com munkatársa, Mario Corcione azzal indokolta a döntést, hogy ne csorbuljon tovább Csirics hírneve.

Egyébként a hideg futkosott a hátán a mozdulatot látva. ---- K ---- N
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik