HNS és Mol: eddig tartott?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2006.07.22. 00:51
Címkék
A zágrábi Jutarnji list azt írta, hogy a Horvát Labdarúgó-szövetség főszponzora, a magyar olajipari mamutcég, a Mol nem újítja meg a szponzori szerződését a szervezettel.

„Az év végén lejár a szponzori szerződés, és azt a Mol nem hajlandó megújítani, mert a vállalatnál úgy ítélik meg, hogy a szövetségben a világbajnokság után történtek nem felelnek meg a Mol marketingérdekeinek” – olvasható a lapban.

Az újság nem hivatalos információkra alapozva azt állítja, hogy „a szerződés alapján évente valamivel több mint egy millió eurót, vagyis közel tíz millió kunát kapott” a szövetség (ez most 280 millió forintnak felel meg, amennyi pénzt az MLSZ összes szponzora együtt nem áldoz a futballra évente).

„A három évi együttműködés során közel 30 millió kunát kapott a szövetség. Habár a Mol részéről nem akarnak nyilatkozni arról, hogy miért nem újítanak szerződést a HNS-szel, egyértelmű, hogy a magyar cégnek nem tetszett az a helyzet, amely Zlatko Kranjcar leváltása és az új kapitány kinevezése körül történt, történik. Emellett nyilvánvaló, hogy az új horvát válogatottba – a cég becslése szerint – már nem érdemes pénzt fektetni” – írja a zágrábi lap, amely úgy véli, hogy a Mol nem száll ki a labdarúgás támogatásából, de már nem a szövetséget, hanem egyes sporteseményeket támogat majd.

A lap munkatársai végigkérdezték a többi szponzort is, és azok legnagyobb része megújítja az év végén a támogatói megállapodását.

A Jutarnji List megszólaltatta a szövetség főtitkárát, Zorislav Srebricet, aki elmondta, hogy ő is hallott már a Mol szakítási szándékáról, de kénytelen megcáfolni az ezzel kapcsolatos szóbeszédet. „Az egyetlen igazság ezzel kapcsolatban, hogy a Mol-INA cég és szövetségünk között lejár a szerződés az év végén, de szándékaink szerint újabb kétéves megállapodást kötünk. Biztosítom önöket, hogy az ezzel ellentétes információk igaztalanok. A szerződést biztosan meghosszabbítjuk… Nem tudom, honnan származnak az ellentétes hírek. Sőt még kedvezőbb feltételek mellett írjuk alá az új kontraktust, hiszen nagyon jó közöttünk az együttműködés” – mondta Srebric a Jutarnji Listnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik