A csúnya vereségért törlesztene a Honvéd

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2006.08.19. 00:14
Címkék
A Borsodi Liga 3. fordulójának rangadóját, a Bp. Honvéd–Újpest találkozót szombaton rendezik Csepelen. A két csapat előző bajnokságban játszott találkozói emlékezetesek voltak, hiszen az ősszel a kispestiek Takács Zoltán csodagóljával győztek 1–0-ra, tavasszal pedig a lila-fehérek 7–0-ra ütötték ki a piros-fehér-feketéket.
Takács Zoltán: „Otthon érezzük magunkat”

A kispesti Takács Zoltánnak vegyes emlékei vannak a két fővárosi csapat találkozóiról. Az ősszel 25 méterről lőtt góljával nyert a csapata, tavasszal pedig ő is játszott azon a bajnokin, amelyen az Újpest 7–0-ra kiütötte együttesét. Az egyszeres válogatott futballista érthetően a győzelemre emlékszik szívesebben, de a kellemetlen kudarcot sem felejtette még el.

„Az ilyen kínos vereség természetesen megmarad az ember fejében – mondta Takács Zoltán. – Azóta azért eltelt néhány hónap, és már nem foglalkozunk azzal a mérkőzéssel. A szombati egyfelől ugyanolyan lesz, mint a többi meccs, másrészt azonban egészen más, mint a tavaszi találkozó… Biztos, hogy nem születik majd olyan eredmény, mint legutóbb, és reálisan értékelve az esélyeket, valószínűleg mi sem győzünk majd nagy különbséggel. Az én gólommal megnyert őszi meccsre jó visszaemlékezni: remek bajnoki volt, küzdelmes meccset játszottunk, és akkor nagyon boldog voltam, szeretném ugyanazt érezni szombat este is.”

A kispesti Takács Zoltán akkor lenne boldog, ha ismét gólt rúgna
A kispesti Takács Zoltán akkor lenne boldog, ha ismét gólt rúgna
Németh Ferenc
A kispesti Takács Zoltán akkor lenne boldog, ha ismét gólt rúgna
Érdekesség, hogy két olyan csapat csap össze szombaton, amely az ősszel nem játszhat saját pályáján: az Újpest pályabezárás, a Honvéd pedig a Bozsik-stadion felújítása miatt kényszerült albérletbe.

„Elég furcsa Csepelen futballozni – folytatta a kispesti védő. – Hosszú ideje készültünk már a saját pályánkon, ahova nem nagyon szerettek jönni az ellenfelek. Az a pálya csak nekünk feküdt igazán, főleg úgy, hogy a szurkolóink csodálatos hangulatot teremtettek. Mindazonáltal nekik köszönhetően az albérletünkben is kiváló az atmoszféra, így már Csepelen is lassan otthon érezzük magunkat.”

A Honvéd nem kezdte túl jól a bajnokságot, hiszen a csapat kikapott a Győrtől idegenben (0–2), és csak döntetlent játszott otthon a Kaposvárral (2–2). Vagyis a kéthetes bajnoki szünetben volt mit kijavítani a gárdánál.

„A szünet első felében keményen edzettünk – mondta Takács Zoltán. – Ennek többek közt az volt az oka, hogy Aldo Dolcetti nem vett részt a felkészülésünk első szakaszában, és most meg akart minket dolgoztatni. A második hét már lazább volt, akkor inkább a meccsre készültünk. Kellett is, hiszen Tisza Tibor például igencsak veszélyes támadó, és nekem, mint magas védőnek, igen kellemetlen ellenfél is. Technikás futballista, aki igen gyors és veszélyes a kapura is.” ---- Tisza Tibor: „Újra megvan a közös hang”


Az Újpest támadója, Tisza Tibor igencsak jó hangulatban várhatja a szombati találkozót, hiszen szerdán ő is pályára lépett az U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőjén, amelyet a finnek ellen 5–0-ra megnyert a magyar együttes. A csatár a Honvéddal kapcsolatban is csupa jó emléket őriz, hogy mást ne említsünk, ő maga is gólt szerzett azon a bizonyos tavaszi 7–0-s találkozón.

„Csupa szép dolog jut eszembe a Honvéddal játszott meccseim kapcsán – mondta Tisza Tibor. – Diósgyőri játékosként is szereztem a kispestiek ellen gólt. Természetesen a csúcsot a tavaszi mérkőzés jelenti, de olyan találkozó csak egyszer van egy bajnokságban. Igaz, ez már egy másik bajnokság… Azt sem feledhetjük el, hogy akkor találkoztunk a Honvéddal, amikor nagyon együtt volt a csapatunk, és valóban minden sikerült. Nem kell túlragozni azt a találkozót, rég volt, ez már egy egész más mérkőzés lesz. A Honvéd már jobb csapat, mint korábban volt. A két együttes találkozója mindig presztízscsata, az Újpest ellen mindenki győzni akar, mi pedig minden ellenfelünkkel szemben sikeresek akarunk lenni, nem hét, hanem egy góllal.”

A Honvédhoz hasonlóan az Újpest is döcögve kezdte a szezont, a lila-fehérek kiestek az UEFA-kupából, s a rajton kikaptak idegenben a Diósgyőrtől (0–1). Aztán a második fordulóban már győztek, az ETO-t verték meg 2–0-ra.

„Egyre jobb formában vagyunk – bizakodott Tiszta Tibor. – És ami nagyon fontos, a húzóemberek is belelendültek már. Én is túl vagyok a sérülésemen, nem kell semmi mással foglalkoznom, csak a futballal. Az utóbbi napokat az utánpótlás-válogatottnál töltöttem, de telefonon tartottam a kapcsolatot a többiekkel, és nyugodtan állíthatom, újra megvan a közös hang. Szombaton nem lesz gond a játékunkkal, reméljük, ez jó eredménnyel is párosul majd.”

Az újpestiek keretéből Vaskó Tamás, Sándor György és Tisza Tibor is játszott az utánpótlás-válogatott szerdai mérkőzésén. Tisza Tibor állítja: abból a győzelemből a bajnoki meccseken is profitálhatnak.

„Mindenképpen lökést adott nekünk a szerdai siker – mondta a csatár. – Lelkileg mindegyikünknek jót tett az a meccs, mindannyian szárnyalunk a győzelem óta. Nagy fegyvertény volt ez a diadal, sokan csak legyintettek a finn válogatottra, de senkit sem könnyű öt góllal megverni. A csapat töretlenül fejlődik, s remélem, még messze vagyunk a csúcstól. Jó ebben a válogatottban játszani, örülök, hogy sikeresek vagyunk. Most azonban csak az a fontos, hogy az Újpest is győzzön szombaton, és ismét a táblázat első felében legyen.” ---- Meccsmérleg:
A két csapat még nem találkozott egymással

Sisa Tibor új feladata

Az elmúlt napokban Sisa Tibornak, a jól rajtoló Tatabánya trénerének az volt a legfontosabb feladata, hogy a Ciprusra szerződő Márkus Tibor nélküli taktikát kidolgozza. A kéthetes szünetben a futballisták sokat dolgoztak, kivéve Goran Jezdimirovicsot és Joseph Ngallét, ők kisebb betegséggel, sérüléssel bajlódtak. A paksiaknál a héten a teljes csapat edzett, azaz a sérüléséből felépülő Tóth Péter, Mészáros István, Vizdár Zsolt és Csehi Tamás is a többiekkel gyakorolt.

----
Meccsmérleg:
1987–19882–1
Kapuba áll az edző

Gergely Károly nagy gondban volt, mert Köteles László, az első számú kapus megsérült, helyettesének, Fedor Norbertnek pedig a hét elején még nem jött meg a játékengedélye. Így gyorsan kellett lépni, igazolták a kapusedzőként tevékenykedő Hámori Istvánt. Igaz, Fedor Norbert engedélye csütörtökön megérkezett, de Gergely Károly most már kitart Hámori István szerepeltetése mellett, márpedig így az a furcsa helyzet áll elő, hogy az edző játszik is. Szerződésajánlatot kapott a Rákóczitól Bojan Bozsovics, aki fél évig alig edzett, tőle a jövő hétre várják a választ.

----
Meccsmérleg:
2005–20062–0
2004–20053–0
2003–20041–2
2003–20042–1
2002–20030–0
Giovanni Soro távozott

Jó napjai vannak mostanában Zabos Attilának, hiszen szerda éjjel megszületett a kislánya, Lili, ráadásul a térdsérülése is a múlté, azaz Garami József szakmai igazgató számíthat a középpályás szolgálataira. Giovanni Soro nem sok időt töltött el Sopronban új klubjánál, családi okok miatt visszaköltözött Olaszországba. Már a péntek délutáni edzés után elutazott Budapestre az FC Sopron, a játékosok és a vezetők szállodában töltötték el a péntek éjszakát.

----
Meccsmérleg:
2005–20061–0
2004–20051–1
2002–20031–4
2001–20020–1
2000–20012–3
Előreengedik a vendégeket

A Budapest Honvéd vezetői arra kérik a hazai szurkolókat, hogy lehetőleg 18 óra után érkezzenek a stadionhoz, amikor a vendégek szimpatizánsai már elfoglalták helyeiket. A hazai drukkerek a Béke tér felőli kapun közelíthetik meg a stadiont. A lila-fehér szurkolók a Boráros téren találkoznak, ahonnan a rendőrség által ellenőrzött HÉV-szerelvénnyel utaznak Csepelre, és a Szent István út felől lépnek be a stadionba fél hatkor. Természetesen mindenféle rendbontás azonnali rendőri közbeavatkozást vált ki.

----
Meccsmérleg:
2005–20061–0
2004–20051–0
2003–20043–3
2003–20041–1
2000–20013–2
Terjék Lajos visszatért

Bár Dvéri Zsolt, a csapat irányítója sérülés miatt hiányzik, a fehérvári szurkolók azt remélik, hogy a Pécs ellen sikerül begyűjteniük a három pontot. Ebben segíthet, hogy bővült a hazai csapat kerete, csütörtökön bekapcsolódott a munkába a Ciprusról visszatérő 25 éves középpályás, Terjék Lajos, s nem lenne meglepetés, ha szombaton már játéklehetőséget kapna. Titkos szavazáson ismét Szabados Józsefet választották csapatkapitányuknak a PMFC-Pécs Plaza játékosai, helyettesei Dienes András és Kulcsár Árpád.

----
Meccsmérleg:
2005–20062–2
Egy bajnoké a kezdőrúgás

A Győri ETO FC vezetőségének döntése értelmében a hölgyek és a 14 év alatti gyermekek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést, amelynek kezdőrúgását az ETO 63-as bajnokcsapatának tagja, a közelmúltban 70. születésnapját ünneplő Máté János végzi el. A hazaiak vezetősége a vendégszektor mellett büfét is kialakít a vendégdrukkerek számára. Fontos információ még, hogy az Illyés utca felőli bejárat mellett parkolni is tudnak a rákospalotai szurkolók, akik vélhetően nem lesznek sokan, de szeretnék kulturált körülmények között eltölteni a másfél órát.

----
Meccsmérleg:
2005–20062–2
2004–20053–1
2001–20026–3
2001–20022–2
2000–20011–2
Bemutatkozhat a lengyel légiós

Mészáros Norbert, a DVSC középpályása a Pécs elleni bajnokin megsérült, a részleges combizomszakadást elszenvedő játékos ezen a héten még Dankó Mihály rehabilitációs edzővel végez különmunkát – Bojan Brnovicshoz hasonlóan. Ronald Habi, a Loki horvát labdarúgója ugyanakkor már játékra kész, igaz, a több mint egy évet kihagyó futballista egyelőre csak a ligacsapatban juthat szóhoz. Megjött a játékengedélye a múlt héten szerződtetett lengyel játékosnak, Mariusz Unierzyskinek, a légióst pályára is küldi Mészöly Géza vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik