Felesleges a Seva-hisztéria

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2006.10.05. 00:28
Címkék
Egy nagy pillanattal szegényebbek lehetünk a hét végén: úgy tűnik ugyanis, hogy Andrij Sevcsenko kénytelen lesz kihagyni a szombati Olaszország–Ukrajna Európa-bajnoki selejtezőt, ugyanis szerdán belázasodott.
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô
Az ukrán csatárnál a Chelsea a nyerô

Mondani sem kell, hogy Olaszországban nagy (volt?) a várakozás a Chelsea támadójának pályára lépését megelőzően, ami nem is meglepő, hiszen hét éven át szinte tiszteletbeli olaszként kezelték a korábban a Milant erősítő aranylabdás csatárt. Ráadásul az utóbbi hetekben egyre többször röppent fel a hír, hogy a Londonban gyengébben teljesítő, harmincesztendős ukrán sztár visszasírja Olaszországot, és hamarosan visszatérhet sikerei színhelyére. Adriano Galliani, a Milan alelnöke azonban cáfolta ezeket az információkat: „Felesleges hiú ábrándokat kergetni, Andrij Sevcsenko a Chelsea játékosa, és ott is fejezi majd be a sportpályafutását, míg számunkra megmarad a hét év és a százhetvenöt gól emléke. Igen, százhetvenöt, én ugyanis azt a gólt is beszámítom Seva pályafutásába, amit a Bajnokok Ligája tavalyi barcelonai elődöntőjében lőtt, és amelyet a játékvezető hibásan érvénytelenített.”

Andrij Sevcsenko ma már sem érvényes, sem érvénytelen gólokat nem szerez a Milanban, a piros-feketék számára azonban az igazán szomorú az, hogy az utóbbi időben ezt senki sem teszi meg helyette. A Carlo Ancelotti edzette csapat erejéből az elmúlt három mérkőzésen csupán három gól nélküli döntetlenre futotta, s korábbi társai gyengélkedése az ukrán csatárt is véleménynyilvánításra késztette.

„Mindannyian átesünk nehéz időszakokon, én például régóta nem rúgok gólt, az ilyen periódusokon azonban túl kell lépni, ilyenkor a legfontosabb a türelem...” – vigasztalta magát és korábbi csapatának rajongóit Andrij Sevcsenko, majd arra a kérdésre, hogy ki lehet az örököse a Milannál, kijelentette: „Jelenleg egy olyan játékos van, aki átveheti a helyemet: Kaká. Kivételes képességekkel megáldott labdarúgó, hatalmas tehetség. Sokan Ricardo Oliveirát hozzák velem párhuzamba, ám úgy vélem, ez nem tesz jót senkinek, nem szabad, hogy mindig az én nevemet mondogassák neki.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik