Internacional: a világ csúcsán

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2006.12.18. 01:21
Címkék
Carlos Adriano a legboldogabb
Carlos Adriano a legboldogabb
Carlos Adriano a legboldogabb
Carlos Adriano a legboldogabb
Carlos Adriano a legboldogabb
Carlos Adriano a legboldogabb

Az utóbbi napokban cseppet sem volt könnyű helyzetben Frank Rijkaard, a Barcelona vezetőedzője. A Japánban zajló klubvilágbajnokságon kis túlzással már előre belevésték a katalán egyesület nevét a győztesnek járó trófeába, a szakvezető így kénytelen volt valamennyi nyilatkozatát azzal az udvarias megállapítással kezdeni, hogy a tornán hat csapat küzd a trófeáért.

Nos, végül tényleg nem a Barcelonának jutott a főszerep. Habár a vasárnapi döntő során többnyire a spanyolok irányították a játékot, végül mégis a dél-amerikai kontinens képviselői, a brazil Internacional játékosai örülhettek. Carlos Adriano 82. percben szerzett góljára Ronaldinho ugyanis hiába próbált válaszolni, szabadrúgása a kapufát kívülről súrolta, így az 1960 óta (kisebb-nagyobb kihagyásokkal, többféle rendszerben) évente megnyerhető kupa immár kilencedszer került brazil csapathoz, sorrendben pedig másodszor.

A harmadik helyet az egyiptomi el-Ahli gárdája szerezte meg, miután 2–1-re legyőzte a mexikói América együttesét, míg a legjobb játékosnak járó díjat a Barcelona középpályásának, Decónak adták át. Érdekesség, hogy Sepp Blatter, a FIFA elnöke az utolsó helyen végző, két mérkőzésén gólt sem szerző új-zélandi Auckland Cityre utalva kijelentette, nem akar többé amatőrcsapatot látni a tornán.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Internacional (brazil) - Barcelona (spanyol) 1–0 (0–0)
Yokohama, 67 128 néző
V: Batres (guatemalai)
INTERNACIONAL: Clemer – Ceara, Eller, Indio, Cardoso – Wellington, Fernandao (C. Adriano), Alex (Vargas, a szünetben), Edinho – Pato (L. Adriano, 61.), Iarley
BARCELONA: Victor Valdés – Zambrotta (Belletti, a szünetben), Puyol, Márquez, Van Bronckhorst – Deco, Motta (Xavi, 59.) – Giuly, Iniesta, Ronaldinho – Gudjohnsen (Ezquerro, 88.)
G: C. Adriano (82.)

A HARMADIK HELYÉRT
el-Ahli (egyiptomi) - América (mexikói) 2–1
G: Aboutrika (42., 79.), ill. Cabanas (59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik