A csalódások hete volt

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.04.15. 00:19
Címkék

Oliver Kahn, a Bayern Mün chen nagy öregje csapata csütörtöki tréningje után csapzottan odabandukolt az edzőközpont melletti parkolóhoz, hogy beszálljon gépkocsijába. Hiába próbálta azonban a luxusautót kinyitni, az Audi ajtaja nem akarta megadni magát, mintha csak jelezte volna, így tüntet a bajor csapat szerdai leszereplése miatt. De nem… Az ok ennél sokkal prózaibb. A 37 éves labdarúgó a sokadik kísérlet után észrevette, nem is a saját, hanem a masszőr kocsijába próbált beülni.

A rövid történet híven tükrözi nemcsak a bajor együttes, hanem az egész német futballközeg jelenlegi lelkiállapotát.

A héten elszenvedett traumákból ugyanis egyelőre képtelenek felocsúdni az érintettek, pedig nincs idő hosszas merengésre, nyakukon a következő bajnoki forduló.

Minden olyan jól indult: szerda reggel még büszkén kelhettek ki ágyukból a német futball szerelmesei, elvégre három csapatuk is érdekelt volt a nemzetközi kupaporondon. Csütörtök este azonban már csalódottan tértek nyugovóra, hiszen mindössze egy gárdájuk maradt talpon. A drukkerek egyik szeme sír, a másik nevet: a Werder Bremen mármár megállíthatatlanul menetel az UEFA-kupa-győzelem felé, csakhogy ugyanebben a sorozatban elvérzett a Leverkusen, a Bajnokok Ligájában pedig kudarcot vallott a Bayern München.

Minden bizonnyal a bajor gárda bukása érintette legérzékenyebben a szurkolókat, ugyanis a német futball kirakatcsapatának a példáján döbbentek rá újból, hogy a Bundesligában szereplő együttesek továbbra sem tudják az angol, az olasz, illetve a spanyol csapatok hegemóniáját megtörni.

Az indok a pénzhiány…

Uli Hoeness, a bajor csapat menedzsere legalábbis ezzel magyarázta, hogy miért nem tudnak lépést tartani a külföldi ellenlábasokkal: 340 millió eurót (83.3 milliárd forintot) költöttek a stadionra, 160 millió euró (39.4 milliárd forint) kötelezettségük van, adjanak ki további százat nevesebb játékosokra? – tette fel a kérdést a vezető.

Lehet, a csalódott drukkerek olyan sebesen vágtak volna rá egy igent, mint amilyen gyorsan végül Oliver Kahn száguldott el az autójával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik