Már eldőlt a továbbjutás

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.04.22. 23:06
Címkék

Már az első mérkőzés után eldőlt az Oltchim Valcea–Budapest Bank-FTC párharc. A román sztárcsapat a múlt szombaton 36–23-ra verte meg a Fradit, a különbség akkor sem lenne ledolgozató, ha a zöld-fehérek csúcsformában játszanának. Márpedig Németh András tanítványai nagyon rossz szériában vannak, régen fordult már elő a ferencvárosi hölgyekkel, hogy zsinórban háromszor hagyják el vesztesen a pályát. Most a Győr elleni MK-fináléban, a valceai KEK-elődöntő első meccsén, és a Cornexi elleni bajnokin egyaránt kikapott a Fradi.

A KEK-elődöntő visszavágója sem ígérkezik könnyű mérkőzésnek, hiszen a Gheorghe Tadici által dirigált Valcea nem veszi félvállról a budapesti fellépést. A román szövetségi kapitányként is dolgozó szakember többször is hangsúlyozta, hogy tart a ferencvárosiaktól, mert szerinte a Népligetben bármi megtörténhet.

A bombaerős játékoskeret mellett akad más előnye is a Valceának a Fradival szemben. Tadici tanítványai egyeduralkodók a román bajnokságban, hosszú ideje csak a KEK-re kell figyelniük, míg a ferencvárosiakat felőrölte a többfrontos helytállás. Már a Magyar Kupa döntőjében érezni lehetett, hogy fogyóban a társaság ereje, s azóta is sorozatban kell helytállnia.

„A Cornexi elleni vereség után a munka felé fordultunk, sokat dolgoztak a lányok az elmúlt napokban – mondta Németh András, a Budapest Bank-FTC edzője. – Célunk, hogy egy jó csapat ellen jó mérkőzést játsszunk. Furcsa helyzetben leszünk, hiszen ha valaki pályára lép, az győzni akar, ami egy kupapárharc esetén továbbjutást jelent. A mi helyzetünkben azonban, azt hiszem, nincs reális esélye a döntőbe kerülésnek. Az viszont fontos, hogy jó formában legyünk a rájátszás előttünk álló mérkőzésein, ezt alapozhatjuk meg a Valcea elleni jó teljesítménnyel.”

Ha minden a tervek szerint alakul, Németh András a Bécsbe szerződése előtti utolsó európai kupameccsén ül majd a Fradi kispadján. A lányok természetesen győzelemmmel szeretnék búcsúztatni a mestert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik