Jöhet a fényesítés

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.05.18. 23:45
Címkék
A Budapest Bank-FTC vasárnapi, dunaújvárosi győzelmével harcban maradt az aranyérem megszerzéséért. A zöld-fehérek feladata „egyszerű”: le kell győzniük hazai pályán a Cornexit, majd a címvédő Győrt. A Kőbányai úton egyelőre nem tekintenek előre, csak a mai mérkőzésre koncentrálnak.

A rájátszás első három fordulója után nagyon messze állt az alapszakaszelső Fradi a bajnoki aranyéremtől, ám a negyedik kör nagy változást hozott. Előbb a Győr kapott ki Székesfehérváron, majd az FTC nyert Dunaújvárosban, s ez plusz négy pontot jelentett a fővárosiaknak. Németh András a csapat számára roppant pozitív hétvége után csak annyit mondott a jövőről: a bronzérem már mindenképpen megvan, a medália esetleges „fényesítése” pedig csak rajtuk múlik. Nos, a szombat délután négy órakor kezdődő meccsen szebb színűre cserélheti érmét a Ferencváros, hiszen a CornexiAlcoa-HSB Holding elleni két pont azt jelentené, hogy a népligeti csapat már nem végezhet hátrébb a BL-szereplést érő második helynél.

„Jelenleg egyetlen célunk van: megnyerni a Cornexi elleni mérkőzést, ami a második helyet jelentené, ennél tovább nem tekintünk – kezdte Németh András, az FTC mestere. – A jelenlegi menetrend kicsit kedvezőbb számunkra, hiszen hetente csak egy mérkőzést kell játszani. Az erőnlét javítására így sincs időnk, ám van lehetőségünk a játékosok frissítésére, gyorsítására, s van mód felkészülni az ellenfelekből. Az elmúlt napokban bebizonyosodott, hogy képesek vagyunk elszállni, hiszen a hét közepén észrevehető volt, hogy többen úgy érzik, most már minden megy magától. Szerencsére rendeződött a helyzet. A Cornexi ellen a legjobb tudásunkra lesz szükség, ha nyerni akarunk. Márpedig nyerni akarunk!”

A Cornexi számára is remekül alakult az elmúlt hétvége, hiszen a székesfehérváriak legyőzték a címvédő Győrt, s a Fradi is segítségükre volt a bronzéremért zajló harcban, hiszen két pontot szerzett a Dunaferr otthonában.

„Eddig nem sok babér termett számunkra a Fradi-csarnokban, hiszen a bajnokság alapszakaszában és a Magyar Kupa negyeddöntőjében is beleszaladtunk egy-egy súlyos vereségbe –

mondta Vura József, a fehérváriak vezetőedzője. – Tudjuk, hogy

mit kellene játszani a zöld-fehérek ellen idegenben, ám eddig ebből nem sokat tudtunk a gyakorlatban megvalósítani. Fontos, hogy az elején ne engedjük el ellenfelünket, ha ez sikerül, jó mérkőzést játszhatunk. Természetesen hazai pályán az aranyéremért küzdő fővárosiak az esélyesek, ám ha nem követjük el azokat a hibákat, amelyeket a korábbi két népligeti találkozón, lehet esélyünk. A lányok az elmúlt időszakban is remekül dolgoztak, s ha jövő szombaton nyerni tudnánk Dunaújvárosban, akkor megszerezhetjük a bronzérmet, ami történelmi siker lenne a klub életében.”

A székesfehérváriak között nem lehet ott a vállsérülése miatt az idény hátralevő részét kihagyó Tápai Szabina, a többiekre azonban számíthat Vura József.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik