Döntő csaták jönnek

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 22:57
Címkék
Nem kímélik egymást a felek a férfibajnokság elődöntőjében, hiszen a Szolnok–Pécs és a Körmend–Falco párharc is 2–2-re áll, azaz a szerdai ötödik meccseken dől el a döntőbe jutó csapatok kiléte.

Az ötödik összecsapás lutri. Rengeteget számít, ki bírja jobban idegekkel, kinek van kevesebb hiányzója, és kinél tart legtovább az erő, hiszen az évad viszontagságaitól alaposan megtépázott együttesek alig másfél hét alatt tudják le a párharcot, tehát regenerálódásra nem jut idő.

A hazai környezetben eddig roppant magabiztos Szolnoki Olaj KK (a rájátszásban egyedül a Tisza-parti együttes veretlen saját pályáján) idegenben bizonytalankodik, ezt jelzi, hogy a még versenyben levő négyesből Pór Péter tanítványai nyerték meg vendégként a legkevesebb találkozót a rájátszásban: csupán a negyeddöntő negyedik nekiveselkedéséről, Nyíregyházáról tértek haza győztese . Ebben a műfajban a Körmend és a Falco a legjobb három-három idegenbeli sikerrel, míg a baranyaiak kétszer diadalmaskodtak látogatóként. Az Olaj-tábor természetesen akkor sem lenne szomorú, ha kedvencei csak a hazai találkozóikat nyernék meg a folytatásban, hiszen ezzel bajnok lenne az alapszakaszelső gárda.

„A harmadik negyedben nagy előnyt adtunk a pécsieknek, így nem maradt más hátra, mint szerdán Szolnokon kiharcolni a döntőbe jutást” - fogalmazott

Pór Péter, a Szolnoki Olaj KK mestere a vasárnapi, 85–73-as vendéglátói sikerrel záruló negyedik mérkőzés után. – Természetesen jobb lett volna egyet szusszanni a döntő előtt, de bárki is játssza a finálét, egyenlőek lesznek a feltételek, hiszen mindkét ágon csak szerdán dől el a továbbjutás.”

A PVSK-Expo Center Pécs eddigi két szolnoki fellépésén nem igazán szorongatta meg a pirosfeketéket, és sokat kell javulnia Völgyi Péter társulatának, ha nyerni akar a Tiszaliget poklában.

Eddig többnyire a szélsőségek jegyében telt el a vasi elődöntő. Nyitásként 25 ponttal nyert a Falco Körmenden, ezt 40 pontos idegenbeli sikerrel „bosszulta meg” a Lami-Véd. Eddig csak a harmadik meccs volt szoros, ezt 75–66-ra a Körmend nyerte meg, majd vasárnap vetélytársa hazai környezetben diadalmaskodott 101–70-re. Kiszámíthatatlan, mi történik az ötödik meccsen, az azonban biztos, hogy a szombathelyiek csak akkor diadalmaskodhatnak, ha Kálmán Lászlónak jól megy a játék. A Falco-drukkerek Lacikája a második mérkőzésen játszott meglepően gyengén (1/8-as mezőnymutató), nem is volt esélye csapatának. A körmendieknél alig maradt hadra fogható ember, ám itt találjuk a rájátszás eddigi meglepetésemberét Ferencz Csaba személyében. A remekül teljesítő 22 éves hátvéd eddig 67 pontot dobott az elődöntő meccsein, és hogy egyértelműen kulcsember lett, azt jelzi, hogy a párharc résztvevői közül ő töltötte a legtöbb időt a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik