A nagy halak helyett a „Kacsát” fogták ki

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2007.08.04. 11:39
Címkék

Miután sem Andrij Sevcsen kót, sem Ronaldinhót, sem Samuel Eto’ót, sem Didier Drogbát nem sikerült megszereznie a Milan együttesének, a piros-feketék az ötödik kiszemeltre, a brazil Alexandre Patóra vetették ki a hálójukat – sikerrel.

A 17 éves támadót olasz források szerint 22 millió euróért (5.5 millárd forintért) vásárolta meg a Bajnokok Ligája-győztes egyesület a brazil Internacionaltól. A milánóiak azonban tétmérkőzéseken – a fiatalkorúakra vonatkozó speciális átigazolási szabályoknak megfelelően – csak 2008. január 3-tól számíthatnak a játékosra, barátságos találkozókon ugyanakkor már 2007. szeptember 3. után szerepelhet.

„Pato fiatal, erős játékos, azonban még meg kell adni neki a szükséges időt ahhoz, hogy beérjen – jelentette ki új igazolásáról Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője, ugyanakkor rögtön visszautasított bármiféle párhuzamba állítást a csapat másik braziljával. – Ez a helyzet teljesen különbözik Kakáétól, ő ugyanis már tapasztalt játékosként érkezett, és idősebb is volt, mint Pato.”

A születési helye (Pato Branco) után a „Kacsa” becenevet kapó futballista iránt egyébként korábban a Chelsea, a Real Madrid és az Inter is érdeklődött, az érintett azonban cseppet sem bánja, hogy végül a Milanhoz került.

„Nagyszerű klubhoz szerződtem, ahol ráadásul több honfitársam is futballozik – jelentette ki Alexandre Pato. – A legnagyobb hatással Ronaldo volt rám, aki számtalanszor elmondta nekem, mennyire jól érzi magát ennél az egyesületnél.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik