Kilenc hónapos focistop

THÉKES ISTVÁNTHÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 17:21
Címkék

Az elmúlt bajnokság negyedik je, a Szeged-Beton csapata alaposan megerősödött a nyáron, a keret tagjai közül Baksa László a magyar, míg Milos Korolija a szerb válogatott tagjaként a Világliga berlini nyolcas döntőjén vesz részt, az olimpiai és világbajnok Varga Tamás még a máltai bajnokságban szerepel, míg Török Béla az ifjúsági válogatottal edz. Az új szerzemények közül Balatoni Máté, Németh II Zsolt és Weszelovszky László, illetve a folyamatosságot képviselő Donnauer Tamás, Éles Vilmos, Lehmann István, Juhász Zsolt, Komlósi Péter, Molnár Péter és Monostori Attila már javában tréningezik. Futballozni ellenben jó darabig nem fognak, mert miután Weszelovszky bokája bedagadt egy barátságos csapatfoci közben, Gyöngyösi András edző közölte, hogy legközelebb 2008. május 5-én rúghatják a labdát. A dátum árulkodó, ugyanis a bajnoki rájátszás legkésőbb május 4-én befejeződik.

„Sűrű szezon elé nézünk, hiszen nem csupán a hazai bajnokságban szeretnénk emlékezeteset produkálni – mondta Gyöngyösi András. – Augusztusban a fizikai felkészülésen van a hangsúly, a változatosságot a taktikai elemek gyakorlása, valamint az egymás elleni kétkapus játék jelenti. Hétfőtől péntekig napi két edzést tartok, a hétvége a játékosoké. A vetélytársak közül a Vasas és a Honvéd a világ legjobb csapatai közé tartozik, erősödött az Eger, formálódik a Ferencváros, izmosodik az Újpest. A világ legszínvonalasabb bajnokságában a dobogót célozzuk meg.

A csapat nyári menetrendje már kialakult. Az otthoni készülődés után szeptember elején Dubrovnikban, a BLgyőztes Juggal edzenek a szegediek, valószínűleg már teljes kerettel. A bajnoki rajtot megelőző héten, szeptember közepén az immár hagyományos szegedi Hídépítő-kupára hazai és külföldi klassziscsapatok érkeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik