Brüsszel helyett Burgos

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék

Július 18-i számunkban megírtuk, hogy Lóránt Péter aláírt a belga elsőosztályú BBC Atomia Brussels csapatához. A napokban azonban újabb fordulat következett be az ügyben, mivel a belgák nem tudták vállalni az első osztályú indulást. A center nyilván nem a belga másodosztályban képzelte el a jövőjét, így kénytelen volt új csapat után nézni. Mint azt Andrástól, a játékos bátyjától – aki egyben a menedzsere is – megtudtuk, a belga csapatnakaz egyik főszponzorral akadtak problémái, ezért nem indulnak az idén az első vonalban.

A spanyol másodosztályú Burgos amint értesült a kialakult helyzetről, azonnal megkereste a játékost, aki hétfőn alá is írt a csapathoz. A spanyol gárda és a környezet nem lesz ismeretlen a 21 esztendős, 204 centi magas erőcsatár számára, mivel az elmúlt idényben már játszott a hispán csapatban, s innen igazolt volna a belgákhoz, mert ott várhatóan több játéklehetőséget kapott volna. „Sms-ben jött a hír, mely szerint nem tud elindulni a csapat az első osztályban, aminek természetesen nem örültem, hiszen ilyenkor már nehezebb csapatot találni” – nyilatkozta lapunknak Lóránt. – Örültem, hogy a Burgoshoz kerültem, mert az előző idényben már megfogott a spanyol másodosztály fantasztikus hangulata, ami olyan, mint máshol az első osztályé. És bár szinte az ös szes magyar csapat érdeklődött, a legfontosabb szempont az volt, hogy lehetőleg erősnek számító külföldi bajnokságban tudjam folytatni, a Burgosban pedig lehetőségem lesz erre.”

A spanyol csapatnál jelenleg nem Lóránt az első számú jelölt a posztján, hanem a csapat argentin válogatott játékosa, Leive Martín. Lóránt a napokban utazott volna ki Brüs szelbe, az elmúlt időszakban pedig az Albacomppal edzett. „Szeretném megköszönni a fehérváiaknak a lehetőséget, a csapatnak, az edzőnek és külön Soós Gábonak, akinél az elmúlt időszakban laktam. Sok sikert kívánok a csapatnak a következő szezonra, illetve természetesen szurkolok a válogatottnak is a jelenleg zajló Európa-bajnoki pótselejtezőkön” – fogalmazott Lóránt Péter, aki nem titkoltan azért iparkodik Burgosban, hogy legközelebb a kapitány, Sztojan Ivkovics őt is behívja a válogatottba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik