Öt esélyes küzdhet a bajnoki címért

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.08.31. 00:44
Címkék
Ma délután hat órakor, a DVSC-Aquaticum–ASA HNKC mérkőzéssel megkezdődik a női NB I 2007–2008-as évadja. Mint már évek óta, ezúttal is öt csapat pályázik a dobogós helyekre, ám minden eddiginél kiegyensúlyozottabbnak tűnnek az erőviszonyok.

Egyértelmű favorit most is van, a Győrnek – az utóbbi napok viharai ellenére – sokan előre odaadnák az aranyérmet, erről azonban rossz emlékei lehetnek az ETO játékosainak. Tavaly ilyenkor ugyanis csak a második helyért vártak csatát a hozzáértők, a végén mégis a Fradi lett a bajnok. Maradjunk inkább az öt éremre pályázónál: FTC, Győr, Dunaferr, Cornexi, DVSC. Az biztos, ezúttal a tavaszi olimpiai selejtező, illetve a pekingi kvótáért rendezendő tornára való felkészülés miatt elmarad a rájátszás, 22 forduló után alakul ki a végső sorrend.

A címvédő ferencvárosiak élete alapjaiban változott meg a nyáron: 15 év után távozott a Hypo NÖ-höz szerződő Németh András, akit követett Kirsner Erika és Tóth Tímea. Katerina Mraviková Győrbe szerződött. A kispadra Zsiga Gyula, a távozó kulcsemberek pótlására Juhász Gabriella, Kovacsicz Mónika, Ilyés Annamária és Kocsis Ágnes érkezett. A Fradi legutóbb 1992-ben (Németh András érkezése előtt) maradt le a dobogóról, a másfél évtizedes hagyomány szellemében ezúttal is az éremszerzés a cél.

Győrben a legfrissebb a Róth Kálmán, Konkoly Csaba váltás, ám a keret is átalakult. Radulovics Bojana, Simona Gogirla, Juhász Gabriella, Kovacsicz Mónika, Bódi Bernadett, Stancuta Guiu, Bognár Barbara és Ana-Maria Lazer távozott, érkezett Tomori Zsuzsanna, Katerina Mraviková és Pálinger Katalin. A nagy kérdés, milyen hatással lesznek a csapatra az utóbbi napok viharos eseményei. Egy azonban biztos, csak a Rába-partiaknál szerepel határozott célként a legfényesebb érem megszerzése. Dunaújvárosban is új edző, a Dunaferr férficsapatától érkező Imre Vilmos próbálja meg dobogón tartani az együttest. Hamar kiderülhet, miként sikerült a váltás, hiszen az újvárosiaknak két héten belül három rangadójuk lesz, s nem tudni, hogy ezeken a kulcsmeccseken mennyit tud segíteni társainak a jelenleg kellemetlen talpsérüléssel bajlódó csapatkapitány, Ferling Bernadett.

Egyértelműen erősödött a Cornexi, Vura József Zoja Gordejeva és Laima Bernataviciuté személyében két remek jobbátlövővel számolhat, a vezetőség vágya pedig a klub történetének első bajnoki érme. Ugyancsak éremre pályázik a DVSC, ahol az edző, Varga József munkáját a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Skaliczki László segíti szakmai igazgatóként. A keret is erősödött, s a debreceni szurkolótábor bízik benne, hogy az 1996-os ezüstérem után ismét a legjobbak között láthatják kedvenceiket. Az élcsoportot követő mezőnyből talán kiemelkednek a hódmezővásárhelyiek. Nem epizódszerepre készül a két újonc, hiszen a Derecske és az Óbudai Goldberger játékoskerete valóban első osztályú. Gyengült a Vasas, a középmezőnyben ott a helye, mint ahogy a váciak is stabilnak tűnnek. Békéscsabán megmaradt az évek óta együtt dolgozó fiatal csapat, ez az előrelépés záloga is lehet. Gondban lehet viszont az anyagi nehézségek miatt a komplett kezdősorát elveszítő Kiskunhalas. A kisváros csapata minden tiszteletet megérdemel, amiért ilyen körülmények között is vállalta az NB I-es szereplést, ám a bentmaradás kiharcolásához csodára lenne szükség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik