Luís Figo, a százados

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2007.10.23. 23:16
Címkék

Hogy a moszkvai mérkőzés ünnep lesz Luís Figo számára, már akkor kiderült, amikor Roberto Mancini kihirdette az Internazionale kezdőcsapatát a CSZKA elleni találkozóra. A 34 esztendős portugál középpályás ugyanis helyet kapott a kezdő tizenegyben, és ezzel eldőlt, kedd este pályára léphet jubileumi, századik Bajnokok Ligája-összecsapásán. A futballista 1997ben, a Barcelona színeiben szerepelt először a sorozatban, amelyet öt évvel később, 2002-ben – immár a Real Madrid tagjaként – meg is nyert.

A Lokomotiv-stadionban Luís Figo „ünnepi formában”, harcosan és hasznosan futballozott, a vezetést mégis a nagy lendülettel kezdő orosz csapat szerezte meg, miután a brazil Jo a 32. percben látványos emeléssel Júlio César kapujába juttatta a labdát. A CSZKA azonban – bár mindvégig becsülettel harcolt esélyesebb riválisával – végül nem tudta elrontani a portugál klasszis (és az Internazionale) ünnepét. A milánóiak előbb egy védelmi baki után Hernán Crespo góljával egyenlítettek, majd Walter Samuel fejesével a győztes találatot is megszerezték.

Utóbbi gólt félelmetes kapushiba előzte meg: Luís Figo jobb oldali szabadrúgása után a kissé a háta mögé érkező beadást az argentin védő éppen a kapu közepén álló Venjamin Mandrikin kapus irányába bólintotta viszsza, a labda pattant egyet, a CSZKA egyese azonban ahelyett, hogy magabiztosan magához ölelte volna, mindenki megdöbbenésére mellényúlt, így a labda a hálóban kötött ki.

Luís Figo azonban ezt nemigen bánja: nem elég, hogy győztes meccsen jubilált, ráadásul gólpasszt is adott...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik