Kínos manchesteri kudarc

SURÁNYI ÁKOSSURÁNYI ÁKOS
Vágólapra másolva!
2007.11.26. 18:34
Címkék

Az elveszített Eb-selejtező kudarcától visszhangos angol labdarúgásban a 14. bajnoki forduló bombameglepetéssel próbálta elterelni a közvélemény figyelmét a válogatott siralmas teljesítményéről. A sokat pocskondiázott nemzeti csapatnak a címvédő Manchester United sietett a segítségére, amin talán nem is csodálkozhatunk, hiszen – mondjuk így – sok az átfedés a két gárda között.

Az idény eleji nehézségek után már megindulni látszott a United szekere, és senki sem fogadott volna arra, hogy a mindössze egy győzelemmel szerénykedő Bolton Wanderers otthonában szakad meg a jó sorozat. Pedig így történt, a „vörös ördögök” 1–0-ra veszítettek.

A többi mérkőzésen igazolódott a papírforma: győzött az Arsenal, a Chelsea és a Liverpool is, így a Manchester United nagy árat fizethet a pontvesztésért. Sir Alex Fergusontól nemegyszer hallottuk, hogy a bajnoki cím megszerzésében perdöntő lehet a kiscsapatok elleni, úgymond kötelező győzelmek megszerzése; az a csapat, amelyik bajnoki álmokat szövöget, nem engedheti meg magának, hogy egy feltámadó kiscsapat megtréfálja. Érdekesség, hogy a mérkőzés után nem a kisebb sérülés miatt pihentetett Cristiano Ronaldo vagy Nemanja Vidics állt a magyarázkodás fókuszában, hanem sokkal inkább a bíró ténykedése. Mark Clattenburg játékvezető már a szünet előtt borzolta a kedélyeket, amikor nem tűrte a menedzser kirohanásait, és a nézőtérre száműzte Sir Alex Fergusont, majd a későbbiekben nem tartotta kézben a mérkőzést. A második félidei teljesítményt Sir Alex helyettese, a portugál Carlos Queiroz értékelte: „Az olyan csapatoknak, mint a miénk, szükségük van erős kezű bíróra, mégpedig azért, hogy ítéleteivel védelmet nyújtson a játékosoknak. A játékvezető ezúttal a döntések helyett a játékosokat oktatta, pedig nem tudok róla, hogy tanári végzettsége is lenne!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik