Eb-résztvevők felvidéki csatája

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.12.20. 00:36
Címkék
A négy visegrádi ország (Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország) férfi kézilabda-válogatottja 2000 óta (2001 kivételével) minden év decemberében összeméri tudását. Az idén csütörtöktől–szombatig Szlovákiában rendezik meg a tornát.

A legutóbbi két viadal – 2005-ben Békéscsabán, illetve tavaly a lengyelországi Sanokban – egyaránt a mieink sikerét hozta. (2000-ben és 2002-ben is Magyarország lett az első.) Ebben az évben a soros házigazda két felvidéki város, Léva és Érsekújvár december 20. és 22. között ad otthont a rendezvénynek, amelynek rangját növeli, hogy ez alkalommal mind a négy válogatott, a magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák is kivívta a részvétel jogát a 2008. januári Európa-bajnokságra.

A felkészülésnek ebben a szakaszában Skaliczki László szövetségi kapitány még nem számíthat a többiekhez az új év elején csatlakozó idegenlégiósokra, és eltekint a Budapest Bank Férfiliga két meghatározó csapata, a Pick-Szeged és az MKB Veszprém legtöbbet foglalkoztatott magyar játékosainak szerepeltetésétől is. Így többségükben fiatalok bizonyíthatják, hogy helyük van a válogatott keretében, s a Karácsony-kupán részt vevők közül jó néhányan ott lehetnek a norvégiai kontinensviadalon. A magyar együttes szerdán elutazott Lévára, s a kézilabdázók a vacsora előtt a helyszínnel is megismerkedtek.

„Ebben az időszakban játszani kell, s erre remek alkalmat nyújt a szlovákiai torna, ahol négy Ebrésztvevő találkozik – mondta

Skaliczki László szövetségi kapitány. – Két napot tudtunk együtt

gyakorolni, átvettük azokat az elemeket, amelyeket szeretnénk a tornán alkalmazni. Fontos, hogy a csapatnak legyen tartása, szellemisége, amely a mérkőzéseken tovább tud fejlődni. Bízom benne, hogy a rutinosabbak és a nagyon fiatalok jó együttest alkotnak. A példa itt van előttünk, hiszen tavaly Lengyelországban egy remekül játszó, s kitűnő hozzáállású magyar válogatott lett első. A házigazda mindig szeretne jól szerepelni, de mindhárom riválisukról elmondható, hogy a legjobb légiósok nélkül is veszélyesek, hiszen BL-ben szereplő hazai csapatok tagjaira építhetnek”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik