Tízig kellene eljutni

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.02.15. 01:04
Címkék

Az előző bajnoki évad egyik nagy felfedezettje Urbán Gábor volt: az MTK Budapest támadója tizenhét találatot elérve második lett a góllövők versenyében, ráadásul főszerepet játszott csapata bajnoki címében. A huszonnégy esztendős támadó az ősszel többször is sérüléssel bajlódott, talán emiatt van, hogy a bajnokság első felében kilenc mérkőzésen csak kétszer talált a hálóba. Ha azt mondjuk, ezzel az eredményességgel az ötgólos Pál András mögött második tudott lenni a házi góllövőlistán (holtversenyben Mladen Lambuliccsal, Pátkai Mátéval, Nagy Gáborral, Lencse Lászlóval és Hrepka Ádámmal), akkor némi magyarázatot kapunk arra, a címvédő miért csak a tizenegyedik helyről várja a jövő heti bajnoki rajtot.

Kihagyta a nagyváradi együttes elleni kilencven percet, ráadásul nem először mulasztott a felkészülés során.

Egész héten nem edzettem, vírusos fertőzés miatt nem látogathattam a tréningeket – felelte Urbán Gábor. – Sajnos csakúgy, mint az őszi idényben, a felkészülés során sem kerültek el a gondok, azonban bízom abban, hogy hétfőtől már csak a futballra kell koncentrálnom.

Mit gondol, ott lehet a bajnoki rajton az MTK kezdő tizenegyében?

Erre a választ csakis Garami József tudhatja. A döntés az ő kezében van, de gondolom, természetes, ha azt mondom, szeretnék ott lenni a Kaposvár elleni csapatban.

Most arról beszél, hogy szeretné visszafoglalni helyét a kék-fehérek támadósorában, azonban a nyáron ennél jóval merészebb álmai voltak.

Igen, akkor többször megemlítettem, hogy reményeim szerint külföldön folytatom pályafutásomat. A csapattal bajnoki aranyérmet ünnepeltünk, a góllövőlistán csak a zalaegerszegi Waltner Róbert tudott megelőzni, így talán volt alapja a bizakodásomnak. Aztán maradtam a Hungária körúton, és azt reméltem, csapatként és egyénileg is sikerül bizonyítani, nem egyszeri és megismételhetetlen, ami a kétezer-hét–kétezer-nyolcas bajnokságban velünk történt.

Az ősz történései azt mutatják, nem jártak sikerrel. Gondolom, nem tévedek, és legfőbb érvként a példátlan sérüléshullámot említi.

Mindenki tudja, Kanta József és Pál András milyen minőséget képvisel nálunk. Előbbi a teljes őszi idényt kihagyta, utóbbi hat vagy hét meccsen játszott, ötször volt eredményes, majd megsérült, és a műtétje után még mindig csak a rehabilitációnál tart. A szakmai stáb nem volt egyszerű helyzetben, nemegyszer csak négy egészséges futballista tudott leülni a kispadra az engedélyezett hét helyett... Tudom, nincs pótolhatatlan ember, de a példátlan sérüléshullám alapjaiban határozta meg szereplésünket.

Saját magát nem említi, pedig az egészséges, gólérzékeny Urbán Gáborra nagy szükége van az együttesnek. Egyelőre a kezdőcsapatba kell beverekednie magát, de azért érdekelne a véleménye: hányadik helyen végezhet a bajnokságban az MTK, és mennyi gólt érhet el Urbán Gábor?

Egy biztos: az ősznél csak jobb jöhet. Úgy vélem, ha a súlyosabb sérülések elkerülnek bennünket, akkor ott leszünk az első ötben. Nem szabad megfeledkezni a Magyar Kupáról sem, igaz, az Újpest kiverése nem lesz egyszerű feladat. Ami pedig engem illet, a bajnokság végén jó lenne azt mondani, tíz góllal tudtam segíteni csapatomat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik