Örül a nagy terhelésnek

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.09. 23:51
Címkék
A Magyar Kupa negyeddöntőjében kedden egyetlen összecsapást rendeznek: 16 órakor a BFC Siófok a sorozat címvédőjét, a DVSC-TEVA együttesét fogadja (folytatás szerdán, mégpedig a Kazincbarcika–Győr, Honvéd–Kecskemét és MTK–Újpest párharccal). Noha a továbbjutás két mérkőzésen dől el, a Loki középpályása, a Fehérvár elleni bajnokin győztes gólt szerző Demjén Gábor csalódna, ha csapata nem szerezne előnyt a jövő heti visszavágóra.

Azt mondják, a kupasorozatnak az a legfőbb varázsa, hogy az esélytelennek tartott csapatok felboríthatják a papírformát, azaz, legyőzhetik a náluknál magasabban jegyzett együtteseket. Az úgynevezett „kicsik” kilencven perc erejéig eltüntethetik a játékoskeretek között meglévő értékkülönbséget, erre azonban jóval kevesebb esélyük kínálkozik, ha a továbbjutás kérdése két meccsen dől el. Ami a keddi párosítást illeti, nem vitás, a Siófok kiscsapatnak számít a DVSC mellett, ám ha Fortuna jóvoltából, mondjuk, a Siófok egyetlen mérkőzésen, saját pályáján fogadhatná esélyesebb riválisát, talán senki sem állítaná, hogy lefutott a párharc. Így viszont, hogy oda-visszavágó rendszerben zajlanak Magyarországon a kupaküzdelmek, már jóval ritkábbak a meglepetések.

Ami az ősszel tizenkét bajnoki találkozón nem sikerült, az megvalósult csapata első tavaszi bajnokiján: hálóba talált!

Képzelheti, mennyire örültem, ráadásul a gólom három pontot ért – felelte a debreceniek huszonkét esztendős futballistája. – Sokat számít, hogy már az első tavaszi meccsünkön eredményes voltam, mert így nem kell majd hetekig arra várnom, hogy mikor törik meg a jég.

A győzelmet nem kell megmagyarázni, de azt tudnia kell, hogy a székesfehérvári Horváth Gábor szabályos gólt fejelt a Lokinak pénteken. Megkönnyebbült, amikor a játékvezető nem adta meg a találatot?

Nem láttam pontosan, mi történt, a játékvezető döntését pedig nincs okom megkérdőjelezni. Mindannyian tudjuk, hogy nem futballoztunk csúcsformában, ám amiért mentünk, azt teljesítettük. Három ponttal rajtoltunk a tavaszi idényben.

Igazuk van azoknak, akik úgy vélekednek, hogy a Magyar Kupában a DVSC-nek idegenben is le kell győznie a Siófokot?

Az erőviszonyok mellettünk szólnak, a győzelemért azonban tenni is kell. A Siófok a veresége ellenére szervezetten futballozott az Újpest otthonában, és nem vitás, kedden is szeretné megmutatni, hogy többet tud annál, mint amit a bajnoki helyezése sugall. Jó meccset akarunk játszani, és természetesen lehetőség szerint előnyt szerezni a visszavágóra.

Egyetért azzal, hogy a kétmérkőzéses lebonyolítási rendszer egyértelműen az erősebb csapatnak kedvez?

Igazságosnak tartom, hogy a sorozatnak ebben a szakaszában mindegyik résztvevőnek van lehetősége a saját közönsége előtt játszani. A legjobbakkal is előfordulhat, hogy rossz napot fognak ki, hogy egyszerűen semmi sem sikerül nekik, és bár amúgy tízből kilencszer legyőznék a riválisukat, mégis elbuknak. A jelenlegi rendszerben van esély az esetleges botlás kijavítására, és szinte biztos, hogy a jobbik csapat jut be a következő körbe.

Örül annak, hogy az elkövetkezendő hetekben szerda-szombat ritmusban kell futballozniuk?

Annak a híve vagyok, hogy a lehető legtöbb meccset kell jászani. Most jön a Siófok elleni találkozó, a hét végén presztízsmeccsen fogadjuk a Nyíregyházát, aztán kedden következik a kupavisszavágó, majd pénteken az Újpest vendégei leszünk. Tavaly ugyan részese voltam a Magyar Kupa-győzelemnek, azonban a Honvéd elleni döntőben nem jutott szerep nekem. A célom az, hogy az idén pótoljam, amit legutóbb elmulasztottam, márpedig ehhez elengedhetetlen a Siófok legyűrése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik