A csapatra még várni kell

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.22. 23:12
Címkék
Három bajnoki mérkőzést játszott eddig Dragoljub Bekvalac irányításával a Győri ETO FC – a nyitó fordulóban a Haladás elleni találkozó a pálya használhatatlansága miatt elmaradt –, és bár a csapat veretlen, a játék messze nem olyan, mint azt a klub irányítói, szimpatizánsai szeretnék. Az eddigi forma nem azt mutatja, hogy a tavasz az ETO-é lesz, de némi vigasz, hogy a Magyar Kupában még esély kínálkozik a cél megvalósítására.

Aki nem látta szombaton a Győri ETO–Gabona Transz-Kaposvári Rákóczi párharcot, de olvasta a hazaiak sérült középpályásának, Böőr Zoltánnak meccs utáni nyilatkozatát (,,...be kell vallani, a döntetlen ránk nézve hízelgő”), annak lehet elképzelése arról, melyik csapat állt közelebb a három pont megszerzéséhez. Mindent elmond a győri futballisták teljesítményéről, hogy bár a második játékrész közepén még náluk volt az előny, közönségük már akkor ébresztőt kiabálva fejezte ki nemtetszését a gyenge teljesítmény miatt, és mert az eredmény végül 1–1-es döntetlen lett, nem szorul magyarázatra: az ETO játékosait korántsem tapsvihar kísérte az öltözőbe. Mondhatnánk, még a legjobbakkal is előfordul, hogy rossz napot fognak ki, ám látni kell, a Győr nem csak szombaton maradt adós az eredményes, nézhető futballal. A KTE legyőzése (2–0) az idény első fellépésén még nem okozott különösebb gondot, ezt követően azonban a Magyar Kupában háromezer eurós büntetés kilátásba helyezése is kellett félidőben az NB II-es Kazincbracika otthonában az eredmény megfordításához (0–1-ről 2–1-re), majd a bajnokságban utolsó helyezett REAC ellen elért gól nélküli döntetlen sem az az eredmény, amellyel dicsekedni lehetett...

Az ugyan előre borítékolható volt, hogy a télen szerződtetett nyolc idegenlégiós csapatba illesztése időigényes feladat lesz, ugyanakkor egy nemzetközi porondra vágyó klubtól talán még ebben a helyzetben is elvárható a sereghajtó idegenbeli legyőzése, valamint az aktuális tizenkettedik hazai pályán való felülmúlása. És nemcsak mi vélekedünk így, hanem a góllövőlistát vezető ETO- csatár, Bajzát Péter is.

„Valamennyi csapattársam nevében mondhatom, úgy számoltunk, a Kecskemét, a REAC és a Kaposvár ellen is három pontot szerzünk, és így jelentősen előrelépünk a táblázaton – mondta a Rákóczi elleni döntetlen másnapján Bajzát Péter. – Az várható volt, hogy a játékunkban lesznek hiányosságok, a keret átalakítása után erre számítani lehetett. A vezetőség egyértelműen fogalmazott: a bajnokságban vagy a Magyar Kupában ki kell harcolnunk a nemzetközi szereplés lehetőségét! Ha meglenne az elmúlt két fordulóban elherdált négy pont, kedvezőbb helyzetben várhatnánk a folytatást, ám amit elrontottunk, ki is javíthatjuk. Az MK-ban kevesebb mérkőzéssel érhetjük el célunkat – még ha az MTK a lehető legnehezebb rivális is –, a bajnokságban viszont sorozatos bravúrok mellett az ellenlábasok botlása is kell ehhez. A lehető legtöbbet kell kihoznunk az előttünk álló időszakból, ennyivel mindenképpen tartozunk a szurkolóknak és önmagunknak is.”

Hát igen...

A Magyar Kupában már a legjobb négy között van az ETO, a döntőbe jutás azonban rázósnak ígérkezik a tavasszal négy bajnoki meccséből négyet „behúzó”, a kupából pedig az éllovas Újpestet búcsúztató MTK Budapest ellen. Ugyanakkor adja magát a kérdés: vajon a bajnokságban mire számíthatnak a győri labdarúgók az élcsapatok ellen, tudván, hogy a mezőny második feléhez tartozó riválisok is megoldhatatlan feladatot jelentettek nekik?

„Győrbe nem kimondottan támadni jönnek az ellenfelek, nekünk viszont a jelek szerint még idő kell ahhoz, hogy megtaláljuk a fegyelmezett védőjáték ellenszerét – folytatta Bajzát Péter. – Abban bízom, hogy amikor olyan csapatokkal meccselünk majd, amelyek versenyben vannak a dobogóért, a támadásokat erőltetik, és akkor nagyobb terület nyílik előttünk a gólszerzésre. Azt azért fontosnak tartom, hogy most, ebben a sikertelenebb időszakban is fogjuk egymás kezét – csak közösen tehetünk az előrelépésért. ”

Meglehet, valóban így lesz, az viszont nem sok jót ígér, hogy legközelebb a Honvéd vár az ETO-ra.

A kispestiek ugyanis csak a tizenharmadik helyen állnak a táblázaton...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik