A huszadik gólra készülve

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.23. 23:25
Címkék
Miután a Bőcs vasárnap hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a Váctól, az éllovas Ferencváros esetleges békéscsabai győzelmével tovább növelheti előnyét riválisaival szemben. A találkozóra szokatlan időpontban, kedden 19 órakor kerül sor, azonban a Fradi támadója, Ferenczi István szerint ez nem lehet akadálya a zöld-fehérek újabb sikerének.

Emlékezetes mérkőzés volt, több szempontból is.

A jelenleg futó NB II-es bajnokságból még csak két forduló telt el, a Fradi máris túl volt egy vereségen (a Bőcs ellen idegenben 1–2), így a csapat számára hazai környezetben létfontosságú volt a Békéscsaba legyőzése. A három pontot aztán a négy gólig jutó Ferenczi István remeklésének köszönhetően könnyedén szerezte meg a házigazda, ugyanakkor egy súlyos térdsérülés miatt hosszú időre elveszítette csapatkapitányát, Lipcsei Pétert.

„Pályaválasztóként a vártnál simábban nyertünk, ám ehhez az is kellett, hogy már a mérkőzés leg-elején emberhátrányba kerüljön a Békéscsaba – idézte fel az őszi 6–1-es győzelmet Ferenczi István. – Ami korábban még sohasem sikerült, akkor összejött: klasszikus mesternégyest szereztem, örömömet azonban beárnyékolta, hogy Lipcsei Péter súlyosan megsérült. Biztos vagyok benne, hogy kedd este meg kell majd küzdenünk az újabb győzelemért, de természetesen bízom az újabb sikerben. Hogy mi a véleményem a Bőcs vereségéről? Ha megnyerjük a meccseinket – márpedig ez a cél –, akkor teljesen mindegy, hogy mit játszanak a riválisok. Ha hat ponttal tudjuk megnyerni a bajnokságot, akkor annyival kell, ha huszonöttel, akkor nem szabad kevesebbel beérni...”

Ha valaki nem tudná, a Bobby Davison edzette Ferencváros az őszi idényt követően három ponttal vezetett a második helyezett Bőccsel szemben, ha viszont nyer Békéscsabán, előnye immár hét pont lesz az első számú üldözővé előlépő DVSC-DEAC előtt. Ismerve a fővárosi együttes tavaszi eredményeit (a nyitányon 7–0-s győzelem Tökölön, majd 4–1 az Üllői úton a Bőcs felett), meglepetéssel érne fel, ha a Keleti csoport kilencedik helyezettje megállítaná az éllovast, bár egyvalamit azért illik figyelembe venni: a Békéscsaba tavaszi két fellépésén még nem kapott gólt (2–0 a BKV Előre ellen, és 0–0 Jászberényben). Persze az említett két csapatnak nem volt Ferenczi Istvánhoz hasonló gólzsákja, aki a bajnokságban tizenkét összecsapáson tizenkilenc találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Ha pedig csak a tavaszt nézzük, akkor kettő per ötös mutatóval büszkélkedik...

„Annak örülök, hogy esti meccset játszunk, azt viszont nem értem, hogy miért kedden, és nem pedig szombaton vagy vasárnap futballozunk – reagált a szokatlan időpontra Ferenczi István. – Mindegy, ezen nem szabad rágódnunk, akkor tesszük jól, ha csak a feladatra koncentrálunk. Pályaedzőnk, Csató Sándor megnézte a csabaiakat, így tudjuk, hogy masszív, jól küzdő ellenfél vár ránk. Legutóbb a Bőcs ellen a második félidőre visszaesett a teljesítményünk, éppen ezért törekszünk majd arra, hogy ezúttal kilencven percen keresztül kitartson a lendület. Nem lennék szomorú, ha sikerülne tovább növelnem góljaim számát, mint ahogy abban is biztos vagyok: ha büntetőhöz jutunk, a legutóbbi elhibázott tizenegyesem dacára ismét odaállok a labda mögé, és élek a lehetőséggel. De akkor sem leszek csalódott, ha újabb Ferenczi-gól nélkül szerezzük meg a három pontot.”

NB II KELETI CSOPORT Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE –Ferencváros, Békéscsaba, 19.00. V: Fábián (Varga Zs., Ortó). Tv: Sport2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik