Csata húszmillió forintért

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.03.29. 05:11
Címkék

Négy csapat számára elérhető közelségbe került a Ligakupagyőzelem, s a sikerrel járó húszmillió forint: a sorozat elődöntőjében FC Fehérvár–Győri ETO FC és Budapest Honvéd–Pécsi MFC mérkőzéseket rendeznek vasárnap – a visszavágókra április 8-án, szerdán kerül sor.

Nem állítanánk, hogy bejött a papírforma...

Érdekes képet kapunk, amikor azt boncolgatjuk, mely csapatok kerültek a Ligakupában a legjobb négy közé. Az elődöntőre készülő együttesek közül a legmagasabban az élvonalban hetedik helyen álló FC Fehérvárt jegyzik, a második legjobb mutató a tizenegyedik Győri ETO-é, a Budapest Honvéd csak tizenharmadik a legjobbak között, míg a Pécsi MFC ugyan listavezető – azonban csak a második vonalban, az NB II Nyugati-csoportjában. Vagyis a bajnoki címre esélyesnek tartott Újpest és DVSC-TEVA már éppúgy nincs versenyben, mint a dobogóért harcoló MTK, Vasas, Haladás vagy ZTE, s ez azért jelzi, nem mindegyik klubnál tettek meg mindent azért, hogy az igazán nem nagy presztízsű Ligakupában nagyot alkossanak. A múlt kétségtelenül az FC Fehérvár mellett szól, ugyanis a „Vidi” 2007 őszén is első lett a sorozatban, majd fél évvel később a nagydöntőben is a legjobbnak bizonyult (a tavaszi győztes DVSC elleni sikernek köszönhetően). Ugyanakkor leendő ellenfele, a Győri ETO arra készül, hogy a bajnokságban éllovas Újpest kiverése után a székesfehérváriakat is búcsúztatja.

„Dragoljub Bekvalac azt hangoztatja, a Magyar Kupa megnyerése a legfontosabb, azonban ha már idáig eljutottunk, a Ligakupa is fontossá vált számunkra – mondta a győriek rutinos középpályása, Jäkl Antal. – Az Újpest búcsúztatása után nem lehet más a cél, mint bejutni a döntőbe, és ha ez sikerül, akkor megszerezni a végső győzelmet. A bajnokságban nagyon jó meccset játszottunk Székesfehérváron, igaz, a három kettes vereségért nem járt pont. Az FC Fehérvár a Diósgyőr ellen gólt sem kapott az előző körben, ami jelzi, nem könnyű átjátszani a védelmét.

Azonban mi a Megyeri úton is eredményesek tudtunk lenni, és erre készülünk vasárnap is.”

A másik párosításban a Honvéd már az odavágón megteremtette önmaga számára a továbbjutást (5–1-es győzelem a Bozsik-stadionban a Vasas ellen), hogy aztán a visszavágón esélyt se adjon riválisának a szépítésre (0–0 Angyalföldön). Ellenfelét, a Pécsi MFC-t illik komolyan venni több okból is: a Róth Antal edzette csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a legjobbak között

markáns szerepet játszó Haladást (3–2 Pécsett, majd 4–1 Szombathelyen), jó esélye van arra, hogy az idény végén osztályt váltson, kapusa, Herbert Roland pedig nem kevesebb, mint 446 perce nem kapott gólt a bajnokságban (legutóbb még november 9-én, a Győr II-t erősítő Eugene Fomumbod talált a hálójába).

Úgy tűnik, s így van ez rendjén: a majdani húszmillió forintért mindkét párosításban keményen meg kell dolgozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik