El a pénztelenségből

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.01. 22:48
Címkék

Egyelőre meglehetősen képlékeny, hogy a Vasas milyen erősségű játékoskerettel vág neki a 2009–2010-es bajnoki esztendőnek, az viszont már eldőlt, hogy az együttes egyik legbiztosabb pontja, a kapus Németh Gábor távozik Angyalföldről. A 34 esztendős labdarúgó még 2005-ben Pécsrői igazolt a Vasashoz, és mert hétről hétre remekül védett, szurkolók és szakemberek egyaránt elismerték a teljesítményét. Ha valaki, alighanem ő okolható a legkevésbé azért, hogy az őszi idényt még a harmadik helyen záró piros-kék gárda a tavaszi tabellán csak a REAC-ot és a Nyíregyházát tudta megelőzni, és a mezőny második felében, a tizedik helyen fejezte be a bajnokságot. Tudva azt, hogy a hatszoros magyar bajnok Vasas anyagilag meglehetősen ingatag lábakon áll (befektetőnek egyelőre se híre, se hamva, és úgy hírlik, az új bajnoki évnek megfiatalított kerettel vág neki a klub), nem szorul különösebb magyarázatra, hogy Németh Gábor elfogadta a nemzetközi porondon érdekelt Honvéd invitálását.

„Nagyon szép négy évet töltöttem el a Vasasnál, ennek ellenére úgy éreztem, váltanom kell – indokolta döntését Németh Gábor. – Nem tagadom, amikor még a télen szerződésem meghosszabbításáról tárgyaltam, azt gondoltam, a Vasastól megyek majd nyugdíjba. Csakhogy később Markovits László ügyvezető elnök nagyon korrekt módon arról tájékoztatott, hogy a klub nem tudja teljesíteni, amiben megállapodtunk. Igaz, hozzátette, június harmincadikáig még akár pozitív fordulat is bekövetkezhet, ám mert a második gyerekünk születését várjuk, nem vállalhattam a bizonytalanságot. Egy héttel a bajnokság befejezése előtt keresett meg a Honvéd, erről a kapusedzőmet, Gróf Attilát éppúgy tájékoztattam, mint Vancsa Miklós ügyvezető igazgatót. Utóbbi elmondta, megérti, ha ebben a helyzetben az átigazolás mellett döntök.”

Adva van tehát egy klub, ahol percre pontosan fizetnek, és amelyik ősszel kiléphet a nemzetközi porondra (ez a Honvéd), míg a másik oldalon ott van négy év közös munka, egy várhatóan megfiatalított játékoskeret és bizonytalan anyagi helyzet (ez lenne a Vasas). Érthetőnek tűnik, ha egy 34 esztendős futballista az előbbi mellett teszi le a voksát.

Kispesten egyébként nagy változások várhatók az állományban (Nenad Sztojakovics, Nemanja Arszenijevics, Davor Magoc, Misheck Lungu és Vincze Zoltán szerződését május 31-én felbontották), az viszont korántsem biztos, hogy Rabóczki Balázs is távozik. Márpedig ő a posztját tekintve kapus, méghozzá sokak szerint válogatott szintű.

„Olyan információim vannak, hogy Rabóczki Balázs szeretne külföldre szerződni, és erre van is lehetősége – mondta az esetleges rivalizálásról Németh Gábor. – Tisztában vagyok vele, ha mégis marad, nehéz helyzetbe kerülök, hiszen egyike a legjobb honi kapusoknak. A kihívás nagy, de többek között ezért is szerződtem Kispestre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik