Él az angol kapcsolat

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.18. 22:59
Címkék

Hosszú idő után először kezdte úgy a felkészülést az MTK Budapest csapata, hogy Végh Zoltán és Mladen Lambulics már nem tagja a játékoskeretnek. A 38 esztendős kapus és a 37. évében járó montenegrói védő a közelmúlt valamennyi sikerében főszerepet vállalt, ám szerződésük lejárt, és mindketten a távozás mellett döntöttek (Mladen Lambulics már aláírt Újpestre, Végh Zoltán is szóbeli megállapodást kötött a bajnokság második helyezettjével). A csütörtöki gyakorláson huszonnégy labdarúgó vett részt, de biztosak lehetünk benne, hogy lesznek még változások a keretben. A klub visszarendelte azokat a futballistákat, akik az elmúlt idényben kölcsönben másutt szerepeltek, ám még nem tudni, hogy a kapus Hegedűs Lajos és Szántai Levente, a védő Sütő László, valamint a középpályás Bonifert Péter és Kulcsár Tamás közül kire tart igényt a szakmai stáb. Az egymás közötti játék során feltűnt, hogy Kulcsár Tamás milyen nagy kedvvel futballozik, így nem jelentett meglepetést Garami József szakmai igazgató kijelentése, hogy a futballista erőssége lehet az alakuló MTK-nak.

„Tudok róla, hogy Garami József számolna velem, viszont a lengyel bajnokság negyedik helyezettje, a KSP Polonia Warszawa bejelentkezett értem – mondta a 26 esztendős középpályás. – A szakmai stáb látott rólam DVD-t, elutaztam a szlovéniai edzőtáborukba, az orvosi vizsgálat mellett két tréningen is részt vettem. Az egyezség immár csak az MTK-n múlik...”

Kulcsár Tamás tehát eligazolhat, de Garami József szerint rajta kívül is lehet még távozó.

„Tavaly nehéz bajnoki évem volt, és úgy tűnik, az idei sem lesz könnyebb – mondta a szakmai igazgató. – Lehet igazságtartalmuk azoknak a híreszteléseknek, hogy két-három futballista még elhagyhatja csapatunkat.”

Neveket a szakember nem említett, de nem lenne meglepetés, ha Urbán Gábor, Hrepka Ádám és Kecskés Tamás is valamelyik riválisnál kötne ki. És ha ez még nem volna elég: nemcsak olyan kerettagok távozhatnak, akik főszerepet játszottak a 2008-as bajnoki aranyérem megszerzésében, hanem többen a fiatalok közül is.

Lapunk információja szerint a klub volt tulajdonosa, Várszegi Gábor érdekelt az angol harmadik vonalban szereplő Oldham Athletic együttesénél, és Agárdról, a Sándor Károly Akadémiáról nyolc tehetséges fiatal (az 1990–1991-es korosztály legjobbjai, többek között Tischler Patrik) kerülhet a britek tartalékcsapatához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik