Csank János „puhul”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék
Hétfőn Csank János irányításával a Zalaegerszeg is megkezdte a felkészülést a bajnokságra. A mesteredző még nem tudja, mekkora változás lesz a legutóbb negyedik helyezett csapat keretében – Nagy Ferenc elnök szerdától tárgyal a lejárt szerződésű futballistákkal –, de reményei szerint ismét számolni kell majd az együttessel.

Úgy tetszik, már Csank János sem a régi.

Húsz évvel ezelőtt, amikor a szakember a Vác vezetőedzője lett, a bajnokság előtti alapozó időszakban ritkán tartott olyan edzést, ami két vagy két és fél óránál hamarabb ért véget. Ezzel szemben a ZTE első nyári gyakorlásán a futballisták másfél óra alatt már le is tudták a napi penzumot... Persze kétsége senkinek se legyen: Csank János azért a felkészülés első napján alaposan megmozgatta a kerettagokat, valamint az is biztos, hogy a bajnoki rajtig tervezett tréningeken nem babazsúr vár majd Waltner Róbertékra. A nagy kérdés csak az, hogy a 62 esztendős mesteredző milyen erősségű csapattal vághat neki az őszi idénynek?

„Mindig van forgás a keretben, az viszont nem szerencsés, ha teljesen átalakul az öltöző – mondta a gyakorlás után Csank János. – Ami a csapatrészeket illeti: létszámra talán a támadók tekintetében állunk a legjobban, azonban ebben a sorban ugyanúgy lehet változás, mint a középpályán vagy a védők között. Ahogy nézem, a riválisok többsége keményen erősít, ezért biztosra veszem, hogy az aranyéremért ezúttal nem két csapat fut majd versenyt. Ami bennünket illet, egy hosszú távú versenyt nem feltétlenül az jellemez, hogy valamelyik együttes rajt-cél győzelmet arat. Az őszi idényt a bajnokság első felében, mondjuk a negyedik-hatodik hely valamelyikén kellene befejeznünk, és ha az sikerül, onnan hosszú hajrát lehet nyitni...”

Azt már a hétfői edzés előtt tudni lehetett, hogy Varga Róbert, Hajdú Norbert és Lukács Tihamér távozik, Tóth Zoltán a Honvédba igazolt, és várhatóan Kemal Alomerovics sem marad Zalaegerszegen. A felsoroltak közül egyedül Varga Róbert számított alapembernek, pótlása nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ami a többi lejárt szerződésű futballistát illeti: Kocsárdi Gergely, Sorin Botis, Matej Miljatovic és Waltner Róbert közül biztosat egyikük sem tud a folytatásról. A 400. élvonalbeli mérkőzése felé közelítő Kocsárdi Gergely elmondta, a ZTE elnöke, Nagy Ferenc jelezte, a klub számítana rájuk, azt azonban nem tudják, milyen feltételekkel.

Ez az, amit még a zalaiak első embere sem tud biztosan...

„Azokat a napokat éljük, amikor záros határidőn belül el kell dőlnie, merre megyünk tovább – vázolta a klub helyzetét Nagy Ferenc. – Ha folyamatban lévő tárgyalásaink jól zárulnak, és teljesülnek a szerződéseinkben foglaltak, a ZTE működése adva van, ellenkező esetben jelentős problémáink lehetnek. Az elmúlt napokban külföldön voltam, szerdától viszont gőzerővel tárgyalok a kerettagokkal a folytatásról. Tudom, a labdarúgóknak fontos a juttatásuk, de eddig is megfelelő kondíciókkal futballozhattak Zalaegerszegen, és ezután is megélnek abból az összegből, amit kínálunk nekik.”

A sportvezető szerint három-négy játékos érkezhet Zalaegerszegre (a legutóbb a DVTK alkalmazásában lévő Djordje Kamber és Milan Bogunovics hétfőn már náluk edzett), de ha az élet rákényszeríti a klubot, akkor nagyobb mozgás is várható. Nagy Ferenc szerint nincs kizárva, hogy megint csapatot kell építeniük, ám az is előfordulhat, hogy augusztusban már csak mosolyogva emlékeznek a júniusi bizonytalanságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik