Ragaszkodik a mesterhez

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.23. 23:06
Címkék

Csank János irányítása mellett Zalaegerszegen is megkezdődik a felkészülés, arról azonban meglehetősen keveset tudni, hogy az együttes milyen kerettel vág neki a bajnoki esztendőnek. Több játékosnak június 30-án lejár a szerződése, és korántsem biztos, hogy valamennyien a ZTE labdarúgói maradnak. Hihetnénk, a klub elöljárói már mindenkivel egyeztettek a folytatásról, azonban bármennyire furcsa, a csapat házi gólkirálya, Waltner Róbert még nem kapott ajánlatot a folytatásra… Persze ami késik, aligha múlik: a hatszoros válogatott támadó 289 meccsen 115 gólt szerzett az első osztályban (ezzel az aktív futbalisták között a 156 gólos Kenesei Krisztián és a 152 alkalommal eredményes Tököli Attila mögött a harmadik legeredményesebb), márpedig ez az adatsor kifejezetten jó ajánlólevél.

Komolyan vehetjük a hírt, hogy még nem tárgyalt a ZTE vezetőivel a folytatásról?

– A hír igaz, ugyanis még senkivel sem egyeztettem – felelte Waltner Róbert. – Egy héttel a bajnokság befejezése után volt az esküvőm, ahol Nagy Ferenc elnök a gratuláció mellett megemlítette, szeretne beszélni velem a közös jövőről. Csakhogy a lakodalom után két nappal a feleségemmel nászútra mentünk, és csak szombaton jöttünk vissza Magyarországra. Gondolom, a napokban azért sort kerítünk a beszélgetésre.

Elképzelhető, hogy Zalaegerszegen nem ajánlanak hosszabbítást a csapat gólfelelősének?

– Minden elképzelhető… Meglehet, jelentkezik az elöljáróknál egy menedzser, ajánl két, egyenként harminc gólra hitelesített támadót, én viszont tavaly csak tizenötször voltam eredményes. Ebben az esetben aligha ragaszkodnának hozzám.

Azért lássuk be, ennek kevés a realitása. Ugyanakkor úgy tudjuk, nem zárható ki, hogy külföldön folytatja pályafutását, hiszen néhány napja a Sturm Grazcal hozták kapcsolatba…

– Elhiheti, nem tárgyaltam azosztrákokkal. Három hete azt hallottam vissza, hogy a Haladásba igazolok, és bár meg sem fordult a fejemben, magyarázkodásra kényszerültem. Mindenki tudja rólam, kötődöm Zalaegerszeghez, a klubhoz, azonban szeretnék egy-két évet még légióskodni. Tudom, a magyar futballistának össze kell tennie a két kezét, ha sikerül külföldre szerződnie. Az elmúlt három évben egyenletes volt a teljesítményem, rúgtam a gólokat, így reménykedem abban, hogy az argentin Boca Juniors, a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta és az Arab Emírségek-beli al-Dafra után lesz még lehetőségem országhatáron túli klubnál.

Csank János személye mennyiben befolyásolja a döntését?

– Nagyban. A mestrerrel szeretek együtt dolgozni, két, közel hasonló ajánlat esetén miatta biztosan a Zalaegerszeget választanám. Nem akarom mindenáron elhagyni a ZTE-t, de most úgy érzem, jó lenne elmenni, hogy aztán jó legyen visszajönni.

Zalaegerszegen eddig kilencvenkét gólt szereztem az élvonalban, és motivál, hogy meglegyen a századik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik