Kitisztítják az öltözőt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.06.25. 23:12
Címkék
A kaposvári futballt ismerőknek nem jelent meglepetést, hogy a Rákóczi meghatározó futballistái közül többen távoztak, távozhatnak az átigazolási időszakban. A keret átalakul, de borítékolható, Prukner László csapatát jövőre sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni.

Prukner László számára nem is meretlen a feladat, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban új csapatot kell építenie. Amióta a szakember 2004 nyarán viszszajuttatta a Rákóczit az első osztályba, az átigazolási időszakokban rendre azzal szembesül, hogy a korábban ismeretlen, Kaposváron azonban maguknak nevet szerző labdarúgók közül többen is másutt folytatják pályafutásukat. A kulcsemberek távozása ez idáig egyszer sem roppantotta meg a klubot, vélhetően Nemanja Obrics, Bojan Bozsovics és Zsolnai Róbert búcsúja után is számolni kell a Kaposvárral az NB I-ben. Ők hárman, valamint a több együttes kívánságlistáján szereplő Nemanja Nikolics egyaránt kreatív, gólerős futballisták, hasonló szintű játékmestert, befejező csatárt nem könnyű, már-már lehetetlen a piacon szerezni. Ráadásul – ezt Prukner László sem cáfolja – a keretből további labdarúgók távozhatnak.

„Egyelőre kérdéses Nemanja Nikolics sorsa, de az elnök úr, Illés János azt mondta, Nemanja Obrics értékesítése után nincs eladási kényszerben a klub – vázolta a helyzetet Prukner László. – Ugyanakkor van olyan játékos a keretben, akihez nem ragaszkodunk: korábban már elmondtam, mentálisan is meg kell tisztítani az öltözőt. Amikor tavaly a hatodik helyen zártuk a bajnokságot, nyolc meghatározó futballistánk távozott, mégis a legtöbb gólt értük el, amióta visszakerültünk a legjobbak közé. Ennek ellenére nem tudtunk előrelépni, elsősorban a csapatvédekezés hiányosságai miatt. Ezen javítanunk kell, mint ahogy a támadószekcióba is kreatív, gólerős labdarúgóra van szükségünk. Ha Nemanja Nikolics marad, egyre, ha távozik, kettőre.”

Túlzott magyarázatra nem szorul, hogy a 22. évében járó szerb támadóra szüksége van a Kaposvárnak, és hogy ő az átigazolási időszak egyik „slágerembere”. Noha sérülés miatt több meccset kihagyott, a 2008– 2009-es bajnoki évadban huszonkét találkozón tizenhétszer volt eredményes, az NB I-es pályafutása során pedig harmincnégy fellépésen huszonegyszer talált a kapuba. Jó egy évvel ezelőtt még alig ismerte valaki (Oláh Lóránt és André Alves mögött rendre csak a kispad jutott neki), ma pedig ő az élvonal egyik legpiacképesebb profija. Ha valaki, a Rákóczi ügyvezető elnöke, Illés János ezt jól tudja.

„Nincs Nikolics-ügy Kaposváron, nem azon dolgozunk, hogy eladjuk – mondta a Rákóczi első embere. – A Nemanja Obrics-üzlettel túl vagyunk azon a ponton, hogy likviditási gondjaink lennének, csakis akkor mondunk le házi gólkirályunkról, ha bombasztikus ajánlatot kapunk. Márpedig ilyen eddig nem érkezett.”

A klubvezető elmondta, csütörtökön két középpályás és egy támadó érkezik tesztelésre Kaposvárra az egykori Jugoszlávia területéről, és péntekig Bank István sorsa is eldőlhet. Az ETO középpályása korábban éppúgy játszott Prukner László irányítása alatt, mint Milinte Árpád, aki egyéves siófoki kitérő után tér vissza a zöld-fehérekhez. A szakember a Honvéd alkalmazásában álló Zsolnai Róbertet is szívesen látná csapatában, ám megvásárlására nincs pénze a klubnak. Igaz, a kölcsönvételt sem lehet kizárni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik