Ehhez a csapathoz „név” kell!

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2009.07.01. 00:16
Címkék

Hétfőn és kedden triumvirá tus irányította az FC Fehérvár edzéseit, a szerdától Ausztriában edzőtáborozó Ligakupa-specialista Bekő Balázzsal, Disztl Péterrel és Bódog Tamással gyakorolt.

Ki a főnök?

Hármunk közül? Viccel? – kérdezett vissza némi megütközéssel a hangjában a Lothar Matthäus miatt Mainzból hazahívott, az erlangeni világklasszis és a klub közötti üzlet meghiúsulása ellenére a klub alkalmazásában maradó Bódog Tamás. – Extra dolgot nem csináltunk, szerdán utazunk, a nagyobb terhelést az ausztriai edzőtáborban kapják meg a játékosok – az új vezetőedzőtől. Gondolom, a menedzsment addigra megtalálja a posztra megfelelő embert.

Ön aláírta már a szerződését?

Hétfőn mindenben megegyeztem a klub vezetőivel.

A közelmúltból rémlik egy hasonló fehérvári incidens…

Velem, azt hiszem, nem olyan bonyolult dűlőre jutni, mint Lothar Matthäusszal, akivel – a történtek ellenére is – örömmel dolgoztam volna egy csapatban.

Amelynek jelen helyzetben ön is lehetne a vezetője.

Kérdezi vagy mondja? Mindegy is, ez a verzió szóba sem került hétfőn.

Elképzelhetetlen?

Őszintén? Az. Ide „név” kell. A játékosok elfogadtak, de ez nem jelenti azt, hogy az előzetesen vázolt feladataim kibővülnek. Maradok annak, akinek, aminek hívtak.

Részben a nyelvismerete miatt invitálták Fehérvárra. Mit gondol, a klub továbbra is a német vonalat favorizálja?

Nem tudom. Nem miattam, de egyébként kézenfekvő lenne. Esetemben pedig ideális egy német edző, legalábbis szerencsésebb egy spanyol, kanadai vagy portugál jelöltnél, akivel alighanem nehezebben kommunikálnánk.

Ismeri őket, mint a tenyerét: mi szól a németek mellett?

Az edzőképzést, a felkészítést a rájuk jellemző precizitással végzik, aki a német futballban huzamosabb ideig szerephez jut, magas nívót képvisel. És még valami: a kontinens korosztályos bajnokait egytől egyig Németország adta. Az U17-es, az U19-es és az U21es válogatottjuk is megnyerte az Európa-bajnokságot. Ez azért nem rossz ajánlólevél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik