A kulcsszerepben: Dárdai Pál

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 00:54
Címkék

„Mennyi?” – nézett nagyot a kérdés feltevésekor a honi lottóreklámot idézve Michael Preetz, a Hertha BSC menedzsere. A Ferencváros keddi ellenfelének vezető munkatársa alig hitt a fülének, mikor felvetettük: a két csapat öszszecsapására akár tízezer néző is kíváncsi lehet az Üllői úti Albert-stadionban (kezdés 19 órakor). Ezt tűnik alátámasztani, hogy a szervezők beszámolója szerint jól fogynak a jegyek elővételben (a legolcsóbb 2500, a legdrágább 4900 forintba kerül; belépők kaphatók az IBUSZ-irodákban, a www.jegyelado.hu internetes oldalon, a Libri könyváruházakban, illetve a helyszínen), sőt a hazaiak mellé német szurkolók érkezése is várható.

Dárdai Pál együttese az ausztriai Stegersbachban edzőtáborozik, és különgéppel érkezik a mérkőzés előtt a magyar fővárosba, hogy aztán rendőri felvezetéssel közelítse meg a találkozó helyszínét. Ebből is kitűnik: bár az FTC–Hertha BSC mérkőzés német oldalról szimpla felkészülési jelzőt kapott, a díszes körítés, na meg a várható hangulat egyaránt presztízscsatává emelheti az összecsapást.

„Kedden nem követhetünk el ilyen hibákat – nyugtázta mosollyal az arcán Lucien Favre, a berliniek svájci vezetőedzője a szombati, Wiener Neustadt elleni 2–1-es vereség után. – Ahogy mi, úgy a Ferencváros is a felkészülés kellős közepén tart, bár azt hiszem: a zöld-fehérek valamivel előrébb járnak nálunk. Az ausztriai edzőtáborban izzasztó napok előtt állunk, mivel egyelőre az erőnléti gyakorlatokra helyezzük a hangsúlyt. Keretünk korántsem nevezhető véglegesnek. Ezért is igyekeztem az osztrák élvonal újonca ellen mindenkinek lehetőséget adni, hogy valamennyien szerepeljenek egy kicsit a keddi erőpróba előtt. Látom, persze hogy látom, Dárdai Pálnak mennyire fontos a magyarországi fellépés. Biztos vagyok benne, hogy lelkesedése átragad majd társaira is.”

„Mennyi?” – kérdezte aztán újból Michael Preetz. – Nos, ha valóban több ezren lesznek a lelátókon, akkor garantált a jó hangulat. Nem ijedünk meg, hozzászoktunk már a zsúfolt nézőtér látványához. Nekünk nincs más dolgunk, mint jól futballozni. Remélem, a hazaiak is partnerek lesznek abban, hogy látványos, közönségszórakoztató játékot láthassanak azok a nézők, akik jegyet váltottak.”

A csapat kapitánya, a 66-szoros német válogatott hátvéd, Arne Friedrich is hasonló reményekkel tekint a kedd estére.

„Oly sokszor játszottam már külföldi csapatok ellen, ott lehettem Európa- és világbajnokságon is – emlékezett. – Mégis mind a mai napig jó érzéssel tölt el, ha látom: a szurkolók lelkesednek azért, amit csinálunk. Ez oldja a görcsöt, ettől lesz az ember felszabadult. Hát mi kell még egy jó mérkőzéshez?”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik