Oross Márton nehéz feladata

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2009.07.13. 00:54
Címkék

Hogy Kenesei Krisztián bal szerencsés csuklótörése megakaszthatja-e a Szombathelyi Haladás épp csak felfelé ívelő nemzetközi kupakarrierjét, majd július 23-án, a svéd Elfsborg elleni Európa-liga-selejtező viszszavágója végén derül ki. Ám azt már a csütörtöki, idegenbeli első mérkőzés előtt biztosan lehet tudni, hogy a zöld-fehérek támadója csak a lelátóról szurkolhat társainak.

„Nem tehetek mást, bele kell törődnöm a sorsomba – sóhajtott Kenesei Krisztián. – Csalódott vagyok, hiszen harminckét esztendősen megfordul az ember fejében, hogy lehet, elszalasztottam az utolsó lehetőségemet az európai kupaporondon.

A kézsérülésem sajnos sokkal súlyosabb, mint azt bárki is gondolta. Pénteken megoperáltak, kiderült, a ficam mellé három szilánk még le is törött a csontból. Egy titáncsavar rögzíti a csuklómat, begipszelték a karom, hétfőn megyek kontrollra. Noha most már kissé jobban érzem magam, csakis az újabb röntgenfelvételek után lehet megmondani, mikor térhetek vissza a pályára. Tartok tőle, nem mostanában.”

Így tehát biztossá vált, hogy a támadóposzton valakinek helyettesítenie kell Kenesei Krisztiánt (a „kell” szót maga az érintett is megnyomta), csakhogy kérdés: ki lehet az, aki a csatár örökébe lép – tekintettel az Elfsborg elleni mérkőzések közelségére?

Feltételezzük: a szombathelyiek vezetőedzője, Csertői Aurél aligha változtatja meg egy sérülés miatt csapata szerkezetét. Így a zöld-fehérek továbbra is a jól bevált 4–3–3-as hadrendben futballoznak, az előretolt csatár szerepkörében pedig „helycserés támadással” a poszton korábban is helytálló, a jobb oldalról középre húzódó Oross Márton juthat feladathoz.

„Erről a lehetőségről egyelőre nem esett szó – hangsúlyozta Oross Márton. – Amikor hazaérkeztünk Kazahsztánból, még azt hittük, nincs nagyobb baja Kenesei Krisztiánnak. Az orvosok azt mondták, elmozdult egy csont a kezében, de akkor még fel sem vetődött, hogy esetleg műteni kellene. Amikor a bajnokságban sérüléssel bajlódott, akkor is én szerepeltem a helyén, ebből gondolom, illetve sejtem csak, hogy ezúttal is rám esik Csertői Aurél választása. Hogy nem lesz egyszerű csatárunkat pótolni, annak ékes bizonyítéka, hogy az Irtis elleni mindkét gólunkat ő szerezte. Mondhatnám, egy körrel továbblőtte a csapatot. Mivel nem mi vagyunk a párharc esélyesei, az Elfsborg elleni első, svédországi összecsapás kapcsán sokkal fontosabbnak tartanám, hogy a védekezésünk stabilan álljon a lábán. Na persze azért az idegenbeli gól sem lenne ellenemre…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik